Kritike zbog prikazivanja filma na RTRS

0
Pucanj u prazno

Regionalni odbor boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije izrazio je ogorčenje uređivačkom politikom Javnog servisa Radio-televizije Republike Srpske, koje je, kako se navodi, kulminiralo prikazivanjem filma “Pucanj u prazno”.

U saopštenju iz Regionalnog odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije, koje je potpisao predsjednik Odbora Željko Lalić, navodi se da se u filmu “zločinac i dalje prikazuje žrtvom, srpski narod monstrumima”, te da je “kranji cilj – poništavanje rezultata borbe srpskih vojnika i ukidanje Republike Srpske”.

Ocijenivši da film ne može ostaviti ravnodušnim nijednog pripadnika srpskog naroda, Regionalni odbor boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije smatra da RTRS mora pod hitno da uputi izvinjenje tim roditeljima i stanovništvu Sarajevsko-romanijske regije i Republike Srpske.

Prikazivanje filma kritikovao je na pres-konferenciji u Banjaluci poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Stevandić najavio da će ova stranka tražiti da se o ovome izjasne sve relevantne institucije u Srpskoj.

On je ocijenio da film predstavlja “primjer antisrpske propagande”.

RTRS je film “Pucanj u prazno” prikazao sinoć.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=_DKoTADUGr0&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna / video: RTVIS)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments