Kreditno zaduženje za refinansiranje obavezza i za kapitalne projekte

0

VIŠEGRAD – Skupština opštine Višegrad usvojila je Odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju ove lokalne zajednice u iznosu od četiri miliona KM za refinansiranje obaveza i za kapitalne projekte.
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je kreditom planiran reprogram postojećih kredita, te radovi na izgradnji zabavnog dječijeg parka, ulaganje u pozorište, estetsko uređenje fasada, rekonstrukcija svadbenog salona, nastavak rekonstrukcije saobraćajnice Sase-Višegradska banja i uređenje infrastrukture u industrijskoj zoni Dobrun.

Đurević je skupštinsko zasjedanje ocijenio kao konstruktivno i dodao da je opozicija pokušavala da minimalizuje napore i planove nove skupštinske većine.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić rekao je da će tri miliona KM biti namijenjena za vraćanje postojećih kredita, a jedan milion predviđen je za uređenje industrijske zone u Dobrunu i još nekoliko poslova.

On je precizirao da je među tim poslovima i nastavak radova na rekonstrukciji puta za višegradsku banju i podsjetio da su taj posao započeli bez finansijskih sredstava, te dodao da dio sredstava ide za razvoj i zapošljavanje, a predviđena su i sredstva za uređenje fasada.

Andrić je rekao da će kredit biti uzet na period od 10 godina, a oslobađanjem od trenutnih kreditnih obaveza, opština će biti u mogućnosti da efikasnije radi na razvoju opštine.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a LJubiša Škipina rekao je da opozicija nije podržala kreditno zaduženje opštine, jer smatra da je prošlo malo vremena od preuzimanja vlasti, te da je bilo drugih mogućnosti.

„Ovaj kredit najvećim dijelom ide za servisiranje kredita koji su uzeti u predhodnom periodu i mali dio će biti određen za investicije na nivou grada“, istakao je Škipina.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili Odluku o visini troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2017. godinu, kao i Odluku o utvrđivanju prosječno ostvarene naknade troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta.

Skupština je razriješila dosadašnje i imenovala nove vršioce dužnosti članova upravnih i nadzornih odbora u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština Višegrad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare