Krajem mjeseca takmičenje „Sa suncem na snijeg“

0

Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce“ sa Pala organizovaće krajem marta takmičenje pod nazivom „Sa suncem na snijeg“ na kojem će učestvovati oko 100 djece sa posebnim potrebama i djece u usnovnim školama.
“Na takmičenju će učestvovati djeca iz više gradova BiH, a najviše iz Sarajeva. Projekat `Sa Suncem na snijeg` postaje tradicija, jer Udruženje svake godine održi ovakvo takmičenje u nedostatku sličnih na nivou BiH i Republike Srpske“, rekao je direktor Udruženja Milenko Vujinović.

On je naglasio da je Udruženje “Sunce“ na donatorskoj večeri u okviru akcije “S ljubavlju hrabrim srcima“ koju je u decembru organizovao predsjednik Srpske Milorad Dodik kada je prikupljeno oko 500.000 KM, dobilo 13.000 maraka od tih sredstava i da je dio novca trebalo da bude uplaćen danas, a drugi dio do kraja mjeseca.

“Pola sredstava treba da bude podijeljeno roditeljima djece sa posebnim potrebama da bi djeci obezbijedili najneophodnije, a drugi dio sredstava biće utrošen za dnevno zbrinjavanje djece i omladine sa posebnim potrebama u Udruženju“, rekao je Vujinović

Vujinović je istakao da Udruženje četvrtu godinu radi na projektu dnevnog zbrinjavanja djece i omladine sa posebnim potrebama.

“Aktivno skupljamo sredstva za ovaj projekat i nadamo se da ćemo do kraja godine uspjeti obezbijediti sredstva koja će omogućiti da dnevno od 15 do 20 djece i omladine sa posebnim potrebama imaju aktivnosti u Udruženju“, pojašnjava Vujinović.

Preduzeće „DM market“, povodom otvaranja prve prodavnice na Palama, doniralo je juče Udruženju 2.000 maraka.

Udruženje “Sunce“ ima 64 člana, od toga 58 sa umanjenim intelektualnim sposobnostima, dok u dnevnom boravku boravi od osam do 14 djece sa posebnim potrebama.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare