Kovačević primio ekipu filma “Led”

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević primio je danas ekipu filma “Led” Jelene Bajić Jočić, koji će večeras biti premijerno prikazan na otvaranju Međunarodnog festivala ekološkog i turističkog filma “Jahorina film festival”. Kovačević je istakao da je počastvovan posjetom poznate glumačke ekipe, što je svojevrsna promocija Pala i “Jahorina film festivala”.

“Veliko je zadovoljstvo imati u gostima ovako veliku glumačku ekipu”, istakao je Kovačević.

Glavna glumica u filmu “Led” Nela Mihajlović naglasila je da je film pričao o tragičnoj sudbini jedne srpske porodice na selu sedamdesetih godina 20. vijeka.

“Mislim da je film veoma bitan, jer govori o našim običajima, tradiciji, korenima, a znamo da selo polako odumire”, rekla je Mihajlovićeva i dodala da ćemo izgubiti dio sebe ako izgubimo tradiciju.

Scenarista filma Radoš Bajić naglasio je da su mu se ovom posjetom Palama vratile slike njegove mladosti i filmskih početaka, jer je 1975. godine u Sarajevu snimao film “Sarajevski atentat”. Potom je u BiH snimio desetak filmova, među kojima je i “Partizanska eskadrila”, “Vrhovi Zelengore”, “Vanbračna putovanja”.

Bajić je naglasio da je između dva velika projekta TV serije “Selo gori, a baba se češlja” i tek završene TV serije “Ravna gora”, odlučio da snimi igrani film “Led”, koji je njegovo prvo autorsko djelo u formi monodrame, koje je sada pretočeno u film.

“Želja mi je bila da rediteljsku palicu preuzme neko mlad i odluka je pala da to bude moja kćerka Jelena, jer sam verovao da će sve to najbolje razumeti, a znam njen dar i talenat”, rekao je Bajić.

Bajić je naglasio da je tema filma sučeljavanje čovjeka sa prirodnim zakonima, njegova borba da preživi i ostane uspravan dok ga život šiba.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments