Kovačević primio članove Biciklističkog kluba „Javorina“

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević primio je danas u svom kabinetu članove Biciklističkog kluba „Javorina“ iz Pala koji su u julu ove godine biciklom stigli do Terezina kako bi odali počasti Gavrilu Principu, Trifku Grabežu i Nedeljku Čabrinoviću, članovima Mlade Bosne.

Miroslav Klačar i Saša Simanić su na svojim dvotočkašima za devet dana prešli 1.290 km. Na svom putu prošli su kroz Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku, Austriju i Češku, posjetivši pri tom Osijek, Budimpeštu, Sentandreju, Bratislavu, Beč, Prag i na kraju Terezin. Bicikliste je na putu pratilo vozilo u kojem su se nalazili Dejan Simanić i Dragomir Golijanin.

Terezin i Jindrihovice čuvaju sjećanje na srpske mučenike

„Zadovoljni smo ekspedicijom i kako je sve prošlo. Upoznali smo mnoge ljude koji su nam usput pomogli i nosimo jako lijepa iskustva sa ovog putovanja.

Dugujemo zahvalnost opštini Pale i svim subjektima koji su nam pomogli“, izrazio je zahvalnost član ekspedicije Miroslav Klačar.

Klačar je otkrio i planove Biciklističkog kluba u budućnosti, ističući da postoji plan da u nekoj od narednih ekspedicija voze svoje bicikle sve do Moskve, za šta će im biti potrebna mnogo bolja organizacija i plan.

„Njihov podvig je vrijedan poštovanja i on je dokaz snage i vjere u našu tradiciju i poštovanje djela naših predaka. Oni su pokazali osjećanja svih Paljana i mi smo im zbog toga zahvalni“, izjavio je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare