Kovačević: Pale će ostati otvorena opština

0

Novoizabrani načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je danas da će Pale i dalje ostati otvorena opština za saradnju sa Vladom Republike Srpske, Savjetom ministara BiH i gradom Istočno Sarajevo. „Smatramo da ćemo tom sinergijom, uprkos svjetskoj ekonomskoj krizi, napraviti značajne iskorake u razvoju opštine Pale“, rekao je Kovačević na konferenciji za novinare.

On je istakao da će Koalicija zajedno za Pale već prilikom donošenja budžeta za 2013. godinu početi sa ispunjavanjem predizbornih obećanja, jer će smanjiti javnu potrošnju, funkcionerske plate i odborničke naknade.

Kovačević je rekao da će sva sredstva koja se uštede na taj način ići u podsticaj razvoja opštine.

„U toku naredne godine pokušaćemo da realizujemo oko 50 odsto predizbornih obećanja, a narednih godina planiramo da uradimo po jedan projekat u svakoj mjesnoj zajednici da bi zakružili jedan razvojni proces“, poručio je načelnik opštine Pale.

Kovačević je naveo da skupštinsku većinu čine partije Koalicije zajedno za Pale – SDS sa sedam odbornika, PDP sa pet i NDS sa dva odbornika, a priključili su im se i Socijalistička partija i Srpska radikalna stranka „Dr Vojislav Šešelj“ sa po jednim odbornikom.

On je dodao da je na proteklim izborima SNSD dobio pet odborničkih mjesta, Pokret za naš grad Pale dva, a Savez za demokratsku Srpsku „Dragan Kalinić“ i DNS po jednog odbornika.

Kovačević je podsjetio da će 13. novembra primiti sertifikat od Centralne izborne komisije BiH, a 14. novembra će zvanično preuzeti dužnost načelnika opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare