Kovačević obišao radove na infrastrukturi

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević posjetio je danas Dječiji centar „Bubamara“, gdje je u toku rekonstrukcija objekta u vrijednosti 77.430 KM, a riječ je o prvom velikom renoviranju obdaništa od njegove izgradnje 1985. godine.

„U potpunosti će biti izmijenjena fasada i stolarija, ograda, sanirani čvorovi u obdaništu, te izgrađena dva velika dječija parka“, rekao je Kovačević.

On je istakao da će se poboljšati kvalitet boravka djece rekonstrukcijom objekta, koju finansiraju Švedska razvojna agencija, opština Pale, Ambasada SAD u BiH i Rajfajzen banka.

Kovačević je naglasio da su na području opštine završeni ili su u toku i drugi infrastrukturni projekti, za koje je u budžetu planirano oko milion KM.

On kaže da je završena izgradnja pločnika ispred Centralnog spomenika palim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu, javna rasvjeta u Univerzitetskoj ulici, a u toku je uređenje korita rijeke Miljacke od Osnovne škole „Srbija“, izrada tenderske procedure i projektne dokumentacije za kružni tok u Ulici Nikole Tesle, kao i projekti u ruralnim dijelovima opštine, radi podizanja kvaliteta života građana.

Fotogalerija

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare