Kovačević: Ne treba me niko vrbovati – bosanski jezik ne postoji

0

Redovni profesor Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Miloš Kovačević izjavio je Srni da niko iz SNSD-a niti bilo koje druge stranke nikada nije sa njim razgovarao, a kamoli da ga je vrbovao da pokrene priču o „bosanskom/bošnjačkom jeziku“.

Kovačević je, reagujući na audio materijal na kojem navodno predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović govori o „kupovini“ poslanika, a u kojem se spominje da je on već vrbovan da krene sa pričom o negiranju bosanskog/bošnjačkog jezika, naglasio da ga za istinu o lingvističkom nepostojanju bosanskog jezika niko i ne treba vrbovati, jer to smatra naučnom činjenicom i obavezom koju ima kao srpski filolog.

On je naglasio da je u nizu naučnih radova i knjiga i dokazao da je priznavanje bosanskog jezika pogubno za srpske nacionalne interese u BiH.

„Svako ko to uradi, radi protiv sopstvenog naroda i protiv lingvistike kao nauke, i biće predmet moje kritike. Zbog toga stojim na raspolaganju svim onim koji se bore za istinu o srpskom i takozvanom bosanskom jeziku, što istovremeno znači i za istinu o srpskom nacionalnom identitetu“, rekao je Kovačević.

On je ocijenio da od statusa takozvanog bosanskog jezika zavisi i status srpskog naroda u BiH, pa i njegov sam opstanak.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare