Kovačević i Pamer razgovarali o zajedničkim projektima

0

Opštinu Pale danas je posjetio ambasador Austrije u BiH Martin Pamer, koji je sa načelnikom Miodragom Kovačevićem razgovarao o zajedničkim projektima, ali i o političkoj i privrednoj situaciji na području ove lokalne zajednice.


Ističući važnost i ulogu Austrije u EU, ali i u regionu, Kovačević je naglasio da je saradnja sa ambasadom Austrije od velikog značaja.

„Informisali smo ambasadora Austrije o opštoj političkoj, kao i privrednoj situaciji na Palama, našim odnosima sa drugim opštinama u Istočnom Sarajevu, gradom Sarajevom, te o projektima koji su do sada realizovani sa Švedskom razvojnom organizacijom i sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj /USAID/“, rekao je Kovačević novinarima.

Pamer je istakao da Pale imaju puno prednosti koje bi mogle doprinijeti ubrzanom razvoju opštine, navodeći dobar turistički potencijal i prisustvo više fakulteta.

„Razgovarali smo i o saradnji između austrijske Ambasade i opštine Pale u oblasti kulture, s obzirom da ove godine BiH i Austrija zajednički organizuju `Godinu kulture BiH – Austrija`“, dodao je Pamer.

Pamer je naglasio da treba raditi i na unapređenju saradnje na polju privrede, a posebnu pažnju posvetiti uspostavljanju „ljudskih mostova“, jer u Austriji radi više od 200.000 građana iz BiH.

Tokom svoje prve zvanične posjete opštini Pale, Pamer je obišao Sportsko poslovni centar „Peki“, Cekovića kuću, Studentski trg, Ekonomski fakultet, katoličku crkvu Svetog Josipa koja je na Palama sagrađena 1911. godine, te skijalište Ravna planina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare