Kovačević: Godina uspješno završena

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovčević rekao je danas da je ova godina bila veoma izazovna i teška, ali da je opština, uz jaku finansijsku disciplinu, uspjela da je uspješno finansijski završi, i izrazio nadu da će iduća biti još uspješnija.

Kovačević je, na novogodišnjem prijemu za privrednike, kulturne i sportske radnike i medije, naglasio da je 2014. godinu obilježila teška finansijska situacija, ali da su najveće posljedice ostavile majske poplave, koje nisu zaobišle ni Pale, a izazvale su veliku materijalnu štetu.

On je naveo da je opština uspjela da sanira svu štetu od poplava, obnovljen je put prema pećini Orlovača, izgrađen most u naselju Rogoušići, a finansijski je pomognuto ugroženo stanovništvo.

„U ovoj godini možemo da budemo zadovoljni, jer smo realizovali većinu planiranih projekata, kao što su nastavak izgradnje šetališta i trga, putevi prema Ćemanovićima i Bogovićima, rekonstrukcija ulica“, istakao je Kovačević.

On je rekao da je u toku realizacija prve faze projekta revitalizacije vodovodnog sistema, vrijednosti oko 1,6 miliona KM, a do 2016. godine treba uložiti 5,2 miliona KM.

Kovačević je napomenuo da je ovaj projekat veoma važan za opštinu, jer će biti smanjeni gubici vode.

Načelnik je istakao da opština planira da i u 2015. godini nastavi niz projekata, a u planu je završetak trga, rekonstrukcija Univerzitetske ulice.

„Tokom naredne godine realizovaćemo i niz projekta po svim mjesnim zajednicama, da bismo imali ravnomjeran razvoj opštine“, istakao je Kovačević.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/novogodisnji-prijem-kovacevic-dec-2014/] width=[78] height=[78] title=[Kovačević: Godina uspješno završena] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs78] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare