Kovačević čestitao dobitnicima priznanja

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević čestitao je danas u privrednicima Milomiru Kusmuku, vlasniku i direktoru kompanije “Milkus Pale”, i vlasniku i direktoru preduzeća “Stanišić Pale” Aci Stanišiću povodom dodjele priznanja “Najmenadžer BiH za 2012”.

U saopštenju opštine Pale podsjeća se da su na tradicionalnom, 27. proglašenju najmenadžera BiH za 2012. godinu u Banjaluci, paljanski privrednici vrednovani ovim prestižnim priznanjima, i to „Milkus Pale“ za kompaniju lidera u oblasti prikupljanja i izvoza sekundarnih sirovina i „Stanišić Pale“ za oblast rezane građe, niskogradnje, visokogradnje i transporta.

Firme „Milkus“ i „Stanišić“ godinama uspješno posluju i zapošljavaju značajan broj radnika paljanske opštine.

Kovačević je rekao da mu je čast i zadovoljstvo što ove firme svojim poslovanjem promovišu opštinu Pale.

On je istakao da je velika stvar dobiti ovakvo priznanje u ova teška vremena i dodao da ovakvi privrednici ulivaju sigurnost i njemu kao načelniku da je moguće odoljeti udarima krize.

Prema njegovim riječima, u budžetu opštine Pale za narednu godinu biće predviđena sredstva za subvencije privrede iako je ova lokalna zajednica opterećena obavezama iz prethodnog perioda.

Kovačević kaže da će, nakon što opština stabilizuje budžet, podsticaji privrede biti značajniji u narednim godinama, a za četiri godine trebalo bi da budu vidljivi i prvi rezultati.

Stanišić je tokom sureta rekao da je velika čast i za opštinu Pale da su dva njena predstavnika izabrana između 670 kandidovanih privrednika iz BiH i naglasio da su kontinuitet u radu, povećanje dobiti i porast broja zaposlenih bili neki od parametara kojima se vrednovala uspješnost kompanija.

Kusmuk je rekao da se kriza u privredi osjeća još 2008. godine, te istakao da privredu treba pomoći i stimulisati, a ne opterećavati novim i sve većim nametima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments