Košarkaški klub „Pale“ startuje u Prvoj ligi Republike Srpske

0

Košarkaški klub „Pale“ (ex Tri Poena) ove godine će se takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske kao jedina košarkaška ekipa iz naše opštine i iz grada Istočno Sarajevo koja se takmiči u ovom rangu takmičenja.

Ekipa je već okupljenja i počela je sa treninzima u sportskoj dvorani „Peki“ u kojoj će igrati domaće utakmice. Prva liga RS počinje 24.10.2014. i već uveliko traju pripreme kako bi se spremno ušlo u sezonu. Trenutno treninzima pristupa 12 igrača, a narednih par dana se očekuje priključak još 2-3 igrača. Okosnicu igračkog kadra čine domaći igrači koji imaju dugogodišnje iskustvo nastupanja u Prvoj ligi RS, pojačani sa nekoliko studenata.

Prilika koju je klub dobio da se takmiči u Prvoj ligi RS treba da se iskoristi iz dva razloga. Prvi je što u našoj opštini ne postoji košarkška ekipa koja se takmiči u ovom rangu takmičenja, a drugi razlog je što iz podmladka već polako pristižu igrači koji će u narednim godinama činiti okosnicu ekipe.

Cilj u prvoj sezoni je da se klub organizaciono stabilizuje i da se izbori opstanak u ligi, a da u narednim godinama pokuša da izbori play-off i plasman u Premijer ligu BiH, najveći rang takmičenja.

KK „Pale“ će za vikend učestvovati na 10. memorijalnom turniru Rade Stanimirović u Višegradu.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare