Košarac na gradilištu gondole “Jahorina Ekspres”

0

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac posjetio je danas gradilište na polaznoj stanici buduće gondole “Jahorina ekspres” koju na relaciji Pale – Jahorina gradi kompanija “Majneks”.Košarac je sa vlasnikom kompanije “Majneks” Veljkom Golijaninom razgovarao o dinamici radova na ovom projektu, čijom realizacijom će biti upotpunjena sportska i turistička ponuda Olimpijskog centra Jahorina.


On je naglasio da Jahorinu, kao važan turistički potencijal, Vlada i druge institucije Srpske afirmišu različitim projektima.

“Treba reći da postoji itekako prisutna energija investitora i da kroz definitvno definisane politike razvoja Olimpijskog centra Jahorina treba iznaći adekvatan odgovor i politike da taj projekat bude do kraja realizovan”, rekao je Košarac.

On je napomenuo da ovaj projekat otvara mogućnosti daljeg zapošljavanja mladih na olimpijskoj Jahorini.

“Moramo da vidimo šta još možemo uraditi da Jahorina, čiji turistički potencijali nude mogućnost zapošljavanja nekoliko hiljada ljudi Sarajevsko-romanijske regije, bude iskorištena. Treba da razvijamo dobro partnerstvo između menadžmenta Olimpijskog centra Jahorina i privatnih finansijera što može doprinijeti samo razvoju turističkih i svih drugih potencijala”, rekao je Košarac.

“Majneksova” gondola Pale – Jahorina, čiji bi kapacitet trebalo da bude 2.000 turista u jednom satu, projekat je vrijedan oko 15 miliona evra.

Projekat je u potpunosti ekološki orijentisan, a njime se rješava problem visoko frekventnog saobraćaja i nedostatak parking prostora na Jahorini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments