Кошарац: Марфи се обрачунава са свима који промовишу вриједности Српске

0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик проводи политику очувања и јачања Српске и њеног уставног капацитета, а амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи одлучио је да се обрачунава са свима који промовишу вриједности Републике Српске, рекао је члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

Кошарац је нагласио да Додик није ни за шта крив, као ни његова д‌јеца Игор и Горица којима су САД увеле санкције.

„Очигледно је да Марфи покушава да персонализује своје прљаве игре према Републици Српској. Ми то знамо, ми то видимо и желимо да организовано покажемо наше јединство у одбрани интереса Републике Српске. Наравно да ћемо чувати имовину, институције и стати иза предсједника“, рекао је Кошарац.

Он је истакао да Додик и његова породица афирмишу вриједности Републике Српске.

„Милорад Додик и његова породица нису сами. Народ Републике Српске је уз њих!“, поручио је Кошарац на Палама, гд‌је је Општински одбор Младих СНСД-а организовао скуп и потписивање петиције у знак подршке Додику и његовој породици, под мотом „И ми смо породица Милорада Додика“.

Кошарац је нагласио да скупови под мотом „Граница постоји“ који су одржавани широм Српске и вечерашњи скуп у Требињу под мотом „Бранимо Српску“, говоре о трајном опред‌јељењу српског народа на очувању капацитета Републике Српске.

„Марфи и друштво око њега афирмишу антидејтонске вриједности и налазе федералне партнере како би се урушавала дејтонска позиција“, рекао је Кошарац.

Кошарац, који је замјеник предсједавајућег Савјета министара, истакао је да је јасан став очувања дејтонске позиције Републике Српске, њено јачање и функционалност институције предсједника Српске, Народне скуоштине, Владе и представника Републике Српске у заједничким институцијама БиХ.

САД су недавно увеле санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске Милорада Додика – Игору и Горици, саопштило је америчко Министарство финансија. У саопштењу се наводи да су уведене санкције и компанијама које су повезане са д‌јецом предсједника Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ни његов син нити кћерка немају ниједне пријаве, ни кривичне одговорности, а да од њих покушавају да направе криминалце, са којима се обрачунава једна велика Америка са својом моћи.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare