Koroman: „Lajtner“ posjeduje sve sertifikate

0

Italijanska firma „Lajtner“, kojoj je povjerena izgradnja dva nova šestosjeda na Jahorini, posjeduje sve potrebne međunarodne sertifikate i licence za te radove, tvrdi direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman. „Kompanija `Lajtner` spada u red renomiranih svjetskih firmi kada su u pitanju poslovi na izgradnji instalacija vertikalnog transporta na skijalištima i postavljati pitanje da li posjeduje licencu za izvođenje radova tog tipa poslije desetina realizovanih sličnih poduhvata u najvećim zimskim centrima u Evropi i svijetu, krajnje je neprimjereno“, rekao je Koroman reagujući na izjavu ministra trgovine i turizma Republike Srpske Predraga Gluhakovića da će tražiti da se provjeri kako se moglo desiti da italijanska firma dobije ovaj posao iako nema licencu.

On je podsjetio da je „Lajtner“ posao ugradnje šestosjednih žičara dobio na međunarodnom tenderu koji je, zbog složenosti i zahtjevnosti cijelog poduhvata, podrazumijevao najviše tehničke zahtjeve i potvrđeno iskustvo u realizaciji sličnih projekata.

„Sama ta činjenica uticala je i na to da su se na međunarodni tender prijavile tri vodeće svjetske kompanije u ovoj oblasti. Sve one su, pa tako i `Lajtner` koji je na kraju dobio ovaj posao, dostavile traženu dokumentaciju, sve potrebne licence, kao i sertifikate koji potvrđuju dostignute najviše standarde u radu“, rekao je Koroman za „Fokus“.

On tvrdi da se sva dokumentacija nalazi u direkciji Olimpijskog centra „Jahorina“ i da svi koji to žele mogu da je dobiju na uvid.

„To su fakti, a sve drugo spada u domen najobičnijih spekulacija koje ne mogu, niti želim dodatno da komentarišem, jer nisu utemeljene na činjenicama i bilo kakvim argumentima, već su proizvod nagađanja po sistemu rekla-kazala“, rekao je Koroman.

Ministar Gluhaković izjavio je juče da je od novinara saznao da je posao ugradnje šestosjeda na Jahorini dobila firma „Lajtner“ koja nema licencu i najavio provjeru.

On je naveo i da Ministarstvo ima informaciju da ugradnja ski-liftova nije počela, jer treba da se riješe imovinsko-pravni odnosi.

(Srna / foto: jahorinalive.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare