Korištenjem „SMS servisa“ do potrebnih informacija

0

Policijska uprava Istočno Sarajevo poziva građane da, zbog epidemiološke situacije, upotrebom „SMS servisa“ Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske vrše uvid u dokumenta, te zatraže obavještenja i potrebne informacije.

Građani slanjem poruke na broj 091/110-122 mogu da izvrše uvid u status dokumenata /lična karta, vozačka dozvola, putna isprava/, uvid u novčane kazne i uplate, izrečene kaznene bodove, te uvid u registraciju motornih vozila, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da građani putem „SMS servisa“ mogu dobiti obavješetnje o isteku važenja dokumenta, o prestanku važenja izrečenih kaznenih bodova, kao i o isteku važenja registracije.

Preduslov za korištenje usluge „SMS servisa“ je da građanin lično prijavi svoj broj mobilnog telefona u organizacionoj jedinici MUP-a Republike Srpske koja je nadležna za izdavnje ličnih dokumenata u mjestu u kojem ima prijavljeno prebivalište, odnosno boravište, navodi se u saopštenju.

Prijava broja telefona se može izvršiti prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje nekog od ličnih dokumenata, registracije vozila ili naknadno.

Servis je omogućen za sva tri mobilna operatera koja pružaju usluge u Republici Srpskoj, a cijena SMS poruke je 0,1 KM, navodi se u saopštenju.

Detaljne informacije o namjeni i korištenju „SMS servisa“ MUP-a Republike Srpske dostupne su na internet adresi www.mup.vladars.net.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare