Kontrolisano 83 vozača, 75 prekoračilo dozvoljenu brzinu

0

Policija je na putevima u operativnoj nadležnosti Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo za jedan dan kontrolisala 83 vozila od kojih je 75 prekoračilo brzinu.
Tokom akcije, koja je organizovana 21. septembra, izdato je 49 prekršajnih naloga zbog prekoračenja brzine u naselju i 26 van naselja, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Utvrđeno je da je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta bila uzrok velikog broja saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile za osam mjeseci ove godine.

U periodu januar-avgust realizovane su brojne akcije, koje su se odnosile ne samo na brzinu kretanja vozila već i na alkoholisanost vozača, korištenje bezbjednosnog pojasa i pravilno ponašanje pješaka u saobraćaju.

Analizom je utvrđeno da su u tom periodu u akciji „Brzina“ kontrolisana 4.152 vozača od kojih je 3.416 prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja vozila.

Vozači su u najvećem broju slučajeva brzinu prekoračili u naseljima – 2.392, dok je u 1.046 slučajeva brzina prekoračena van naselja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare