Kontrola bezbjednosti hrane je ključna

0

ZVORNIK – Kontrola bezbjednosti hrane ključna je karika u procesu proizvodnje od njive do trpeze, rekla je danas u Zvorniku sekretar Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković.

Na seminaru u okviru projekta „Region bezbjedne hrane“, koji se provodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – BiH, Markovićeva je istakla da problemi izazvani konzumiranjem nebezbjedne hrane utiču na smanjenje obima trgovine i turizma, što negativno utiče na privredu.

Ona je dodala da je projektom obuhvaćeno 12 opština u sastavu Područne privredne komore Bijeljina, te da današnjem, trećem seminaru prisustvuju predstavnici preduzeća koja se bave trgovinom, uvozom i distribucijom hrane i inspektori zaduženi za bezbjednost hrane.

„U okviru projekta planirano je održavanje pet seminara o bezbjednosti hrane po segmentima. Do sada su održana dva – za potrošače i za ugostitelje, današnji je za trgovce, odnosno uvoznike, distributere i prodavce hrane, dok će sljedeća dva seminara biti održana u Bijeljini i namijenjena su prerađivačima i izvoznicima“, naglasila je Markovićeva, koja je koordinator ovog projekta.

Predavač na seminaru je redovni profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić.

Realizator projekta je Područna privredna komora Bijeljina u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Valjevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare