Konstatovan povišen nivo šećera, Zvorničanka navela da je neispravan aparat

0

ZVORNIK – Veći broj građana danas se u Zvorniku odazvao akciji besplatnog mjerenja šećera u krvi povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, a medicinska ekipa je jednoj sugrađanki konstatovala nivo šećera od čak 22, ali je ona odbila preporuku da se javi porodičnom ljekaru.

Predsjednik Udruženja dijabetičara „Dijabet“ Radmila Dragić Ostojić ispričala je novinarima da je žena odbila preporuku medicinara da se javi ljekaru navodeći da je aparat koji mjeri visinu šećera neispravan.

Ostojićeva je navela da u Zvorniku živi priličan broj dijabetičara, ali da je veoma malo aktivnih u udruženju, te da je danas kod šestoro pregledanih konstatovan povišen šećer.

Prema njenim riječima, Udruženje mora postojati da podiže svijest kod ljudi o ovoj bolesti, da vode računa o zdravlju, o fizičkoj kondiciji.

Akciju je organizovalo Udruženje dijabetičara „Dijabeta“ iz Zvornika, a Ostojićeva je pojasnila da su je zbog većeg odziva pomjerili za danas, iako je juče bio Svjetski dan borbe protiv dijabetesa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare