Konkurs za studentske stipendije

0
Opština Višegrad
Opština Višegrad / Panoramio

VIŠEGRAD – Opština Višegrad objavila je konkurs za dodjelu 67 stipendija za studente prvog ciklusa studija za 2017/18. godinu.

U konkursu je navedeno da će stipendije biti dodijeljene redovnim studentima koji su upisali osnovne studije u visokoškolskim ustanovama, u skladu sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju.

Po osnovu uspjeha tokom studiranja, za studente sa prosječnom ocjenom osam i više, opština će dodijeliti 15 stipendija. Na osnovu uspjeha iz srednje škole, za đake čiji je prosjek ocjena pet, biće dodijeljeno pet stipendija.

Isto toliko biće dodijeljeno studentima iz kategorije djece poginulih boraca, a 42 stipendije biće dodijeljene po osnovu posebnog i socijalnog statusa, navodi se u konkursu.

Uslovi za dobijanje stipendije su da student ima prebivalište na području opštine Višegrad neprekidno u trajanju od godinu dana, da ne prima stipendiju iz drugih javnih izvora finansiranja, te da je upisao završnu godinu studija do 26 godine života.

Za studente koji su upisali prvu godinu studija uslov je da su tokom srednje škole imali prosječnu ocjenu 3,8 i više.

Jedan od uslova navedenih u konkursu jeste da student nije obnovio nijednu godinu studija na upisanoj školskoj ustanovi, iz čega su izuzeti studenti koji su djeca poginulih boraca i studenti koji su zbog opravdanih okolnosti bolesti i slično obnovili jednu godinu studija.

Studenti koji ispune propisane kriterijume i potpišu ugovore o stipendiranju sa opštinom, dobijaće 10 mjesečnih stipendija u iznosu od 120 KM.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 17. januar.

Opština Višegrad izdvaja znatna sredstva za stipendiranje studenata, te za stimulisanje najboljih učenika i đaka koji osvajaju nagrade na različitim takmičenjima u Srpskoj i regiji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments