Konkurs za oporavak poljoprivrednog sektora

0

ZVORNIK – Opština Zvornik i Ambasada Italije u BiH objaviće u ponedjeljak, 21. decembra, konkurs za podršku socio-ekonomskom oporavku poljoprivrednog sektora zvorničke opštine, saopšteno je danas iz lokalne samouprave.
Konkurs je namijenjen poljoprivrednim proizvođačima koji su oštećeni u majskim poplavama 2014. godine, a čije su procjene štete veće od 1.000 KM, dok sredstva u iznosu od 85.000 evra obezbjeđuje italijanska Vlada.

Konkurs se objavljuje u okviru projekta „Rekonstrukcija i razvoj nakon poplava u maju 2014. godine“ za pristup fondu namijenjenom nabavci sjemenskog materijala, sadnica, fertilizatora ili mineralnog đubriva, stočne hrane, plastenika, stoke ili sitne mehanizacije koja obuhvata male pumpe za navodnjavanje, kosilice, trimere za voćnjak i ručne pumpe za primjenu hemijskih sredstava.

Prispjele zahtjeve na konkurs, koji se zatvara 20. januara naredne godine, razmatraće mješovita Komisija sačinjene od predstavnika opštine Zvornik i Ambasade Italije u BiH.

Stručne službe opštine će pozivati poljoprivrednike, kojih ima 270 sa procijenjenom štetom većom od 1.000 KM, i ugovarati termine da bi istog dana mogla biti kompletirana potrebna dokumentacija za konkurs.

Vlada Italije u okviru pomoći opštinama pogođenim poplavama u 2014. godini, osim ovih sredstava namijenjenih poljoprivrednim proizvođačima, izdvojiće još 115.000 evra za izgradnju mosta na rijeci Sapni u zvorničkom naselju Ulice, kao i za tri privredna subjekta.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare