Konkurs za finansiranje projekata srednjoškolaca

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo uputila je poziv učenicima srednjih škola na području ove opštine za učešće na konkursu za mini projekte „Skroji svoj kutak po mjeri“, koji će biti finansirani iz opštinskog budžeta sa 10.000 KM, a doprinijeće da lokalna zajednica izgleda ljepše i poželjnije za život, te pokazati da mladi brinu o njoj.

Rok za prijavu je 4. april, a prijaviti se mogu učenici koji pohađaju Srednje škole „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva i Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“.

Opština će nagraditi tri najbolja projekta, tako što će zajedno sa projektnim timom realizovati izabrane ideje na terenu.

Minimalan iznos traženih sredstava ne može biti manji od 1.000 KM i ne veći od 5.000 KM.

Jedan razred može učestvovati sa dva prijedloga, a sredstva će biti dodijeljena projektu koji bude imao više bodova, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočno Novo Sarajevo.

Realizacija svakog projekta može trajati maksimalno dva mjeseca.

Prijavni obrazac i informacije o konkursu dostupne su na sajtu opštine i na zvaničnim „Fejsbuk“ i „Instagram“ stranicama opštine.

Od danas do petka, 24. marta, opština će održati info-sesije sa zainteresovanim razredima u okviru kojih će biti obrazloženi odgovori na sve nedoumice, te će učenici moći da razgovaraju o aktivnostima koje ispunjavaju uslove za konkurs.

Opštinska uprava ovim projektom nastoji da sazna potrebe i želje mladih, načine njihovog rješavanja, da uspostavi dijalog sa njima, da ih edukuje o principima projektnog programiranja, da kod njih probudi osjećaj pripadnosti i potrebu o brizi i očuvanju života u lokalnoj zajednici u okviru društvenog angažmana i aktivizma.

Prva tri tima čije ideje budu usvojene osvojiće vrijedne nagrade – putovanje na mini ekskurziju u Italiju ili Grčku, te putovanja na dnevnu ekskurziju na atraktivnu domaću lokaciju.

Komisija će konačnu odluku o izabranim projektima i nagrađenim razredima donijeti najkasnije do 21. aprila, a ekskurzije će biti realizovane u prvoj polovini maja, navedeno je u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare