Konkurs za dodjelu 40.000 KM podsticaja za razvoj poljoprivrede

2

Opština Pale raspisala je danas javni konkurs za dodjelu ukupno 40.000 KM podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede u ovoj lokalnoj zajednici.

Pravo na podsticajna sredstva za nabavku isključivo nove pogonske i priključne mehanizacije imaju pravna i fizička lica koja imaju prebivalište i obavljaju poljoprivrednu djelatnost na području opštine Pale.

Pravo na korištenje ovih podsticaja u ovoj godini nemaju korisnici koji su ih ostvarili u prošloj, navodi se na internet stranici opštine Pale.

Sredstva su namijenjena za nabavku poljoprivredne mehanizacije u maksimalnom iznosu do 2.500 KM po korisniku, odnosno do 50 odsto ukupne vrijednosti nabavke.

Subvencija se odnosi na nabavku jednoosovinskih pogonskih mašina – moto-kultivatori, moto-kosačice, moto-kopačice, kao i poljoprivredne mašine slične namjene, a ukupan iznos za ovu podmjeru je 25.000 KM.

Za podsticanje nabavke poljoprivrednih priključaka i opreme za poljoprivredu maksimalan iznos je do 1.000 KM po korisniku, odnosno do polovine ukupne vrijednosti nabavke.

Ukupno 15.000 KM namijenjeno je za subvenciju za nabavku priključne mehanizacije za motokultivatore /freza, plug, obrtni plug, zagrtač, prskalice, kose, sakupljači sijena, vučne i kardanske prikolice, kao i slična priključna mehanizacija/, nabavka priključne mehanizacije za dvoosovinske traktore /plugovi, freze, tanjirače, drljače, prikolice, prskalice, kao i priključna mehanizacija slične namjene/, kao i druge opreme za poljoprivredu.

Podnosilac može konkurisati sa samo jednim zahtjevom, a rok za nabavku je 20 dana od dana objavljivanja konačne rang-liste.

Više informacija o javnom konkursu i potrebnoj dokumentaciji za dodjelu sredstava dostupno je na internet stranici opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Opština Pale)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svake godine podsticaji, a opet da ona žena da ne donese sir i kajmak iz Breze na pijacu gdje bi ga kupio? Pa djelili plastenike i mehanizaciju a da nije povrca sa Heće mi nebi imali sta jesti pa djelili borovnice i maline, sadnice, nekakva udruzenja formirali fol proizvodjaci ovoga i onoga pa nigdje ih. Nije mi sad jasno vodi li ko kakvu racunicu kome se ovo dijeli i iz kojeg razloga ili samo da se kaze evo djelimo??

samo da se kaze dijelimi, za ove pare ne moze jedan traktor da se kupi a ne da se podijele