Конференцијом беба сутра почињу „Видовданске свечаности“

0

ХАН ПИЈЕСАК – На Хан Пијеску сутра ће традиционалном „Конференцијом беба“ почети богат програм „Видовданских свечаности“.

„Конференција беба“ биће одржана у Дому културе са почетком у 17.00 часова, најављено је из Центра за омладину и спорт „Поглед“, који је организатор „Видовданских свечаности“.

У Центру „Поглед“ истакли су да су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, општина Хан Пијесак, локално Шумско газдинство „Височник“ и општинска организација Црвеног крста подржали и обезбиједили пригодне поклоне за 25 пријављених беба са подручја ове локалне заједнице.

Директор Центра „Поглед“ Татјана Јањић рекла је Срни да ће „Видовданске свечаности“ бити настављене у суботу, 22. јуна, музичко-поетском вечери „Арт дел ест“ вокално-инструменталног састава из Косовске Митровице који његује традиционалне пјесме Србије и региона, као и поезију домаћих пјесника и пјесме евергрина у сопственим аранжманима.

Почетак концерта састава „Арт дел ест“, који чине рецитатор и вокал Бошко Миловановић и пијаниста Петар Илић, планиран је у 19.00 часова у Дому културе, а цијена улазнице је пет КМ.

Јањићева је рекла да се „Видовданске свечаности 2024“ завршавају у уторак, 25. јуна, дуодрамом Јована Јањића „Патријарх Павле – бити човјек међу људима и нељудима“ у којој играју Милан Малбаша, који тумачи лик блаженопочившег патријарха српског Павла, те Александар Дунић у улози новинара.

Представа, у режији Милана Руса, биће одиграна у Дому културе од 19.00 часова, а цијена улазнице је пет КМ.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare