Konferencija za novinare povodom realizacije projekta “Lica sa invaliditetom – lideri u proizvodnji meda”

0

Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce” u okviru prekograničnog projekta “Lica sa invaliditetom – lideri u proizvodnji meda”, koji se realizuje u partnerskom odnosu sa NVO Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju “Naša inicijativa”, Udruženjem pčelara “Uljanik” iz Crne Gore i Udruženjem pčelara “Pale” iz BiH, organizuje konferenciju za novinare povodom početka realizacije projekta koji finansira EU u okviru IPA II programa prekogranične saradnje BiH – Crna Gora.

Konferencija za novinare će biti održana u prostorijama Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce” u 10.30 časova.

Projekat ima za cilj razvoj pčelarstva u pograničnim regionima Bosne i Hercegovine i Crne Gore kao dobre prilike za samozapošljavanje 42 lica sa invaliditetom. Oko 40 lica sa invaliditetom će proći obuke za bavljenje pčelarstvom kao i obuke koje će im omogućiti nastavak samostalnog poslovanja i udruživanja u okviru projekta koji finansira Evropska unija sa više od 200.000 eura.

Novinarima će se obratiti projekt menadžer Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce”, Milenko Vujinović i načelnik opštine Pale, Boško Jugović.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments