Koncert učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje

0

U petak 10. juna 2016. godine u 19.00 časova u Kulturnom centru „Pale“ biće održan koncert učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Istočno Novo Sarajevo“ područnog odjeljenja Pale.

Škola je osnovana 1996. godine, a jedan od osnivača bio je pokojni profesor Mirko Đunisijević. Cijeli period, postojale su poteškoće zbog neadekvatnog prostora za izvođenje nastave.

Područno odjeljenje škole na Palama, od septembra 2015. god, nalazi se u Sportsko – poslovnom centru „Peki“. Opština Pale finansirala je kompletno uređenje, a Skupština grada Istočno Sarajevo izašla je u susret za opremanje učionice solfeđa klupama i stolicama.

danas se nastava odvija na četiri odsjeka za harmoniku, klavir, violinu i gitaru, a planira se i proširenje sa odsjecima flauta i solo pjevanje. Nastavnici imaju dugogodišnje iskustvo u edukaciji mladih talenata i odlične rezultate učenika na opštinskim, državnim i međunarodnim takmičenjima. Školu već deset godina pohađa stotinjak učenika.

Koncert učenika u Kulturnom centru „Pale“ biće odlična prilika da se predstave rezultati dosadašnjeg rada pred paljanskom publikom.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare