Kompanija „Alumina“ uspješno završila sertifikaciju

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika uspješno je završila sertifikaciju po standardima ISO 9001:2008 .

Sertifikacija ovog privrednog subjekta povjerena je predstavništvu poznate sertifikacione kuće Quality Austria Center u Beogradu, , saopštila je danas Služba za odnose s javnošću „Alumine“.

Predstavnik menadžmenta za kvalitet Tanja Janković rekla je da je u „Alumini“ istovremeno izvršena i resertifikacija standarda ISO 14001:2004 za Sektor Energetika.

„Uspješno završena sertifikacija i dalja implementacija standarda i aktivnosti u ovoj oblasti treba da doprinesu poboljšanju svih procesa u ovoj kompaniji“, rekla je Jankovićeva.

U „Alumini“ očekuju da će se kompanija, koja ima značajne internacioinalne uogvore i svoje proizvode plasira u više od 20 zemalja Evrope i svijeta, još bolje pozicionirati na tržištu.

„Sertifikacijom kompanije potvrdilo smo da naši proizvodi i usluge u potpunosti zadovoljavaju zahtjeve međunarodnih propisa, standarda i očekivanja korisnika“, istakla je ona.

Direktor Sektora Marketing u „Alumini“ Radislav Filipović rekao je da je za kompaniju, koja je stoodstotni izvoznik, veoma bitno uspostaviti sistem kvaliteta u skladu sa međunarodnim standardima.

„Dobijanjem sertifikata, fabrika se bolje pozicionira na tržištu, ali i razvija i održava dugoročne dobre odnose sa kupcima što je za našu kompaniju veoma bitno“, rekao je Filipović.

On je dodao da sam sertifikat nije garancija uspjeha, ali je praktično jedan od uslova da bi se zadržalo postojeće i osvojilo novo tržište.

„Preduzeće koje posjeduje sertifikat i posao obavlja u skladu sa propisanim normama nije zaštićeno od konkurencije ili poslovnog neuspjeha, ali mu sertifikat može pomoći u kvalitetnijem upravljanju procesima, boljoj poziciji na tržištu i boljem odnosu kvaliteta i cijene proizvoda, te zadovoljstvu kupaca, zaposlenih, menadžmenta i okoline“, naglasio je Filipović.

Kompanija „Alumina“ zapošljava više od 1.200 radnika i nalazi se među najvećim izvoznicima u Republici Srpskoj i BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare