Komisija radi na procjeni oštećenja obalnih utvrda

0

ZVORNIK – Opštinska Komisija za utvrđivanje oštećenja na obalnim utvrdama Drine i bujičnim rijekama Sapne, Hoče i Lokanjske rijeke, počela je danas obilazak i snimanje svih kritičnih tačaka i oštećenja utvrda ovih rijeka na području zvorničke opštine.

Rukovodilac Službe Civilne zaštite opštine Zvornik Rajko Jurošević rekao je novinarima da će ova komisija u narednih petnaestak dana obići sve vodotoke kako bi utvrdila oštećenja i locirala kritične tačke na kojima se izlivaju Drina i bujične rijeke.

„Nakon snimanja terena i sagledavanja stanja na terenu Komisija će sačiniti prijedlog mjera za sanaciju oštećenih obaloutvrda, koje će dostaviti načelniku opštine Zvornik i drugim relevantnim faktorima iz ove oblasti“, rekao je Jurošević.

On je dodao da opština Zvornik obezbjeđuje budžetska sredstva za sanaciju obala bujičnih vodotoka Sapne i drugih rijeka, dok je obala Drine u nadležnosti Republičke agencije za vode riječnog sliva Drine i Save.

Sa petočlanom Komisijom, koju je na inicijativu opštinske službe Civilne zaštite formirao načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, teren će obići i predstavnik Republičke agencije za vode.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments