Komić sutra otvara Prvi međunarodni sajam poljoprivrede i turizma

0

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić otvoriće sutra na Palama Prvi međunarodni sajam poljoprivrede i turizma “Pale 2012”, umjesto najavljenog premijera Aleksandra DŽombića, koji zbog neodložnih obaveza nije u mogućnosti da prisustvuje ovom događaju.Izmjenu u protokolu sutrašnjeg otvaranja sajma potvrdio je Srni Petar Marinković, direktor nevladine organizacije “Novi biznis – agencije za razvoj i zapošljavanje”, koja je organizator ovog dvodnevnog skupa, u saradnji sa institucijama Republike Srpske, BiH, EU fondovima, bankama i drugim zainteresovanim za ulaganje u razvoj privrede i zapošljavanja u Republici Srpskoj.


Prema Marinkovićevim riječima, cilj sajma je da pruži priliku uspješnim u poljoprivredi i turizmu da se predstave i motivišu one koji žele da se bave ovim djelatnostima, kako bi se bolje iskoristili raspoloživi resursi i smanjila nezaposlenost.

“Budućnost Srpske je u stvaranju nove vrijednosti, a `Novi biznis` daje prednost proizvodnji i zato nam je važan svaki uspješni proizvođač”, naglasio je Marinković.

On je izrazio očekivanje da će se pozivu za učešće na sajmu odazvati oko 50 izlagača iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Suorganizator sajma je Privredna komora Republike Srpske – Područna komora Istočno Sarajevo, a medijski pokrovitelji su Novinska agencija Republike Srpske SRNA i Televizija OSM.

Otvaranje sajma planirano je za sutra, 26. septembra u 11.00 časova, u psolovnom centru “Stanišić” /Autobuska stanica/.

Prema Programu sajma, osim okruglog stola o temi “Ruralni razvoj”, u planu su i stručna predavanja i prezentacije iz oblasti poljoprivrede, preciznije o organskoj proizvodnji i mineralima.

Drugi dan ovog skupa biće obilježen stručnim predavanjima iz oblasti turizma i obnovljive energije, dodjelom priznanja najuspješnijim proizvođačima i uručivanjem zahvalnica za podršku i pomoć u realizaciji ovog projekta.

Sajam će biti zatvoren 27. septembra u 18.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments