Kočićev „Jazavac pred sudom“ prvi put na Sokocu u ponedjeljak

0

SOKOLAC – Istaknuti glumci Beogradskog dramskog pozorišta odigraće na Sokocu u ponedjeljak, 24. januara, pozorišnu predstavu „Jazavac pred sudom“, najavili su iz Zavičajnog udruženja „Romanija“ iz Beograda.

Predstava će biti izvedena u Parohijskom domu crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu u dva termina, od 17.00 časova za djecu i od 20.00 časova za odrasle.

Koordinator ovog udruženja za Republiku Srpsku Milan Jolović Legenda rekao je Srni da će Sokočani moći besplatno da pogledaju pozorišnu predstavu, rađenu prema najpopularnijem djelu srpskog pisca Petra Kočića, zahvaljujući dobroj saradnji ovog udruženja za Srpsku sa Zavičajnim udruženjem „Romanija“ sa sjedištem u Beogradu.

„Jazavac pred sudom“ predstavlja dramatizaciju književnog djela srpskog pisca Petra Kočića, napisanog 1903. godine, svevremenog djela i igra se u srpskim pozorištima više od jednog vijeka.

U predstavi igraju Daniel Kovačević/Đorđe Marković, Jakov Jevtović/Vladimir Tešović, Dejan Stojaković i Mihailo Laptošević, koji je i režiser predstave.

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na recepciji hotela „Zlatni bor“, u ugostiteljskim objektima „Lukus“, „Beograd“ i „Intermeco“ i u prostorijama Infocentra na Sokocu, naveli su organizatori.

Petar Kočić /1877-1916/ je srpski književnik rođen u BiH, koji u svojim proznim i dramskim djelima, realistički i satirično, prikazuje socijalno–političko stanje u tadašnjoj zemlji pod austro-ugarskom vlasti.

Zavičajno udruženje „Romanija“ obnovilo je svoj rad sredinom maja prošle godine u Beogradu, a okuplja ljude čije je porijeklo sa područja opština Sokolac, Rogatica, Pale i Han Pijesak sa ciljem očuvanja identiteta, održavanja bližih veza sa rodnim krajem te afiramacije ekonomskih, kulturnih i drugih odnosa Republike Srpske i Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare