Knjiga „Bez naslova“ ostavila publiku bez riječi

0

SOKOLAC – Prikazivanjem dokumentarnog filma „Sara“ u Narodnoj biblioteci na Sokocu promovisana je zbirka poezije „Bez naslova“ tragično nastradalih djevojčica Svjetlane i Andree Vasiljević koje je sačuvala i objavila njihova majka Rada.

„Ovo je knjiga koja je ugledala svjetlost dana nestankom mojih kćerki koje su vrlo rado i lijepo pisale“, rekla ja večeras novinarima Rada Vasiljević.

Ona je dodala da je film dobio naziv „Sara“ po njenoj najmlađoj kćerki Sari, koja se rodila četiri i po godine poslije gubitka dvije starije kćerke, ali i po skraćenici imena Svjetlana, Andrea i Rada, koju su ranije koristile stradale djevojčice.

Majka stradalih djevojčica je skupila snage da njihove pjesme i crteže objavi u knjizi, jer je njihov talenat za pisanje veoma rano došao do izražaja zbog čega su uvijek maštale da će postati veliki pisci i pjesnici.

Ona je naglasila je u ovoj knjizi trideset pjesmica i isto toliko likovnih radova, koje je priredio izdavač Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva.

„Moramo nastaviti dalje, boriti se sa bilo čim, a sa ovolikom tugom posebno“, poručila je Rada Vasiljević.

Dvanaestogodišnja Sara kaže da je ponosna na majku i neizmjerni talenat sestara Svjetlane i Andree i što su i večeras podijelile njihovu priču sa ljudima.

Portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Dejan Kerleta rekao je da je Zavod sa velikom odgovornošću i radošću prihvatio i preuzeo na sebe zadatak da bude izdavač ove zbirke koja je po mnogo čemu neobična.

„Mi smo odlučili da upoznamo širu javnost kakve smo talente imali u našem gradu, a zatim da pošaljemo poruku pričom kroz film `Sara` da treba da cijenimo život sa svojima najbližima i da ljudi sličnih sudbina vide kako se može nastaviti i kako se, zapravo, mora i dalje“, izjavio je Kerleta.

Svjetlana i Andrea Vasiljević djevojčice od 15 i deset godina nastradale su u saobraćajnoj nesreći na putu Sarajevo-Pale u septembru 2005. godine.

Organizator ove promocije je Narodna biblioteka Sokolac u saradnji sa Zavodom za udženike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare