Ključevi najugroženijim porodicama

0

VLASENICA – Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović uručio je danas ključeve šest stanova boračkim porodicama i porodicama iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica.

Todorović je izjavio novinarima da su stanovi obezbijeđeni iz opštinskog stambenog fonda, da su dva stana dodijeljena nepovratno, dok su četiri stana data porodicama na privremeno korištenje.

“Od dva stana koja su dodijeljena nepovratno jedan je dodijeljen porodici poginulog borca, a drugi porodici ratnog vojnog invalida. Stanovi su u izvjesnoj mjeri devastirani i ove porodice imaće obavezu da ih o svom trošku saniraju, ali i mogućnost trajnog korištenja i pravo na otkup”, naveo je načelnik Todorović.

On je dodao da su preostala četiri stana data na korištenje porodicama iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica.

“Oni će te stanove koristiti kao privremeni smještaj, do konačnog rješenja svog stambenog pitanja. Među tim porodicama jedna je porodica poginulog borca, a dvije sa invalidima kao članovima domaćinstva”, rekao je Todorović.

Načelnik vlaseničke opštine dodao je da je sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske nedavno potpisao ugovor o izgradnji 12 stanova za boračke porodice, u vrijednosti od 270.000 KM.

Stanovi će se graditi po sistemu nadogradnje stambenih objekata, a imaće ukupno 460 metara kvadratnih korisnog stambenog prostora.

Radovi bi trebalo da počnu čim vremenske prilike to dopuste, a rok za završetak je dva mjeseca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments