Klizište „Presjeklo“ grad na dva dijela

0

MALI ZVORNIK – Magistralni put Loznica-Mali Zvornik i dalje je u prekidu zbog klizišta koje je pokrenulo veliku količinu zemlje na dio ovog pravca u blizini mosta „Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića“.

Radnici Komunalnog predueća „Drina“ iz Malog Zvornika danas su na licu mjesta i pokušavaju da donekle urede prilaze graničnom prelazu i mostu, dok ekipa lozničke „Elektrodistribucije“ uklanja ostatke pokidanih elektroprenosnih žica.

Prekinut je i gasovod Mali Zvornik-Zvornik, koji je bio pričvršćen uz most i zemnim gasom snabdijevao Zvornik.

Klizište je i dalje aktivno i nosi sa sobom drveće u Drinu. Ovaj željezni most, koji isključivo služi za prelaz pješaka i povezuje Mali Zvornik i Zvornik, od petka, 16. maja, zatvoren je iz preventivnih razloga.

Klizište je „presjeklo“ Mali Zvornik na dva dijela pa, za sada, nije moguće ni vozilima, ni pješke doći iz jednog u drugi dio, dok su zatvaranjem mosta i Zvorničani i žitelji Malog Zvornika onemogućeni da svakodnevno kupuju potrebnu robu u obližnjim radnjama sa jedne i druge strane Drine.

U blizini klizišta je i ulaz u podzemni grad dinastije Karađorđević.

Most je izgrađen sredstvima Ministarstva građevine Kraljevine Jugoslavije i donacijom NJegovog veličanstva kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Završen je 1929. godine, a otvoren u januaru 1930. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare