Kiša u nižim, a snijeg u planinskim krajevima

0

U Republici Srpskoj danas će biti hladnije vrijeme sa kišom u nižim i snijegom u planinskim predjelima uz formiranje sniježnog pokrivača. Tokom noći zahlađenje i u nižim krajevima sa kišom, ponegdje je moguća i susnježica ili snijeg.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od dva do sedam, u višim predjelima oko nule, a na jugu do 13 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Han Pijesak minus dva, Sokolac minus jedan, Sarajevo, Zvornik, Čemerno dva, Foča, Višegrad i Rudo pet stepeni Celzijusovih.

Količina padavina u protekla 24 časa: Han Pijesak 30,3 litra po metru kvadratnom, Foča 27,6, Sokolac 26,4, Čemerno 17,6, Višegrad 15,7, Rudo 13,5 litra po metru kvadratnom.

Snijeg jutros otežava saobraćaj u Republici Srpskoj posebno na putnom pravcu Karanovac-Kneževo-Turbe, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Raskvašenog snijega ima na putnom pravcu Mrkonjić Grad-Glamoč preko prevoja Mliništa, na putu Strojice-Novo Selo prema Kupresu, gdje vjetar stvara nanose, te preko Manjače na putu Kola-Stričići-Čađavica.

Snijeg se zadržava i na putu Sarajevo-Foča preko Rogoja, Sarajevo-Rogatica, preko Romanije i Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled.

Do povremene obustave saobraćaja dolazi na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare