Кецмановић: Шмит и Марфи толико закували да је логично да их врате кући

0

БЕОГРАД – Професор емеритус Ненад Кецмановић изјавио је да су Кристијан Шмит и амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи толико закували у БиХ да је логично очекивати да их врате кући.

„Марфи и Шмит су у великом белају, јер погрешна процјена ситуације у БиХ може да их кошта добро плаћеног радног мјеста“, навео је Кецмановић и додао да, ако повуку Шмита, више неће моћи да регуларно изаберу другог.

Он је истакао да колективни запад, бар када је ријеч о Србима, има јединствен колонијални однос, па зато и Срби морају да буду јединствени у одбрани националне слободе, с обзиром на то да је Запад у БиХ јасно заузео једну страну, јер су Бошњаци показали традиционалну послушност окупаторима, османлијама, хабзбурговцима, хитлеровцима.

Кецмановић је оцијенио да колективни Запад заоштрава хибридни рат против Републике Српске и да већ одавно постоји замисао да се укине име и Република Српска назове „сјевероисточна Босна“, али да им је тренутно на реду предсједник Републике Милорад Додик.

Кецмановић у ауторском тексту за „Политику“ пише да неоколонизатори Српске шире црну листу политички неподобних функционера, па су се поред предсједника Српске Милорада Додика, нашли и премијер, предсједник парламента, министри, а сматра и да ће тај круг ширити.

Он је навео да креатори Дејтонског споразума читаву историју послијератне БиХ раде на рушењу тог споразума док на укидању Републике Српске раде муслиманско Сарајево и „колективни запад“.

„Колективном западу је почело да се жури, па је Додик одговорио пројектом осамостаљења и споразумног разлаза, који је изазвао нервозу и устоличење в.п. /високог представника/ који није добио неопходну сагласност Савјета безбједности УН“, пише Кецмановић.

Према његовим ријечима, преостаје питање да ли ће одмах ићи до краја и покушати да српском народу у БиХ уз надлежности, опљачкају и јавну имовину, укину ентитетске границе, киднапују демократски изабраног предсједника републике.

„Нема више миц по миц, него све и одмах“, истиче Кецмановић, који подсјећа да је Запад у лаж „утјерала“ српски члан Предсјендиштва БиХ Жељка Цвијановић, која је тражила записник са сједнице Савјета безбједности УН на којој је Шмит наводно изабран за в.п.

Он је напоменуо и да је Шмит већ дискретно објелоданио шестомјесечни извјештај за сједницу Савјета безбједности УН под радним насловом „Додик је за све крив“, али да га је у Њујорку са контраизвјештајем из Републике Српске сачекао руски амбасадор у УН.

Онима који понављају да Додик није исто што и Српска, Кецмановић је поручио да се замисле како би изгледала Мађарска без Виктора Орбана, Русија без Владимира Путина, Кина без Си Ђинпинга.

Кецмановић указује и на то да је рат између Израела и Палестине разапео Бошњаке у БиХ између оријенталне душе и калкулација, те да се актисемитизам већ увукао и у институције Федерације БиХ што показује одлука Агенције за банкарство ФБиХ да без образложења затвори Микрокредитну банку коју је 2017. године формирала Јеврејска општина.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare