Кецмановић: О свему што припада Српској одлучују институције Српске

0

БЕОГРАД – Политиколог Ненад Кецмановић изјавио је Срни да се о свему што припада Републици Српској одлучује у институцијама Српске у Бањалуци и нигд‌је друго, те да нема потребе да се о томе ишта расправља, објашњава и оправдава.

„Са којим правом се било Сарајево или Брисел петљају у то гд‌је ће у Српској бити лоциран апелациони суд БиХ? Чак и ако наводе неке практичне аргументе у прилог Источног Сарајева, треба да навикну да се о свему што припада Српској одлучује у институцијама Републике у Бањауци и нигд‌је друго. Нема потребе да се ишта расправља, објашњава и оправдава. Једноставно, то је наша ствар, о њој сами одлучујемо и тачка“, поручио је Кецмановић у писаној изјави.

Он је напоменуо да на тим, наизглед техничким питањима, треба једном за свагда прекинути инерцију, која се лако преносила и на принципијелна питања.

Из Делегације ЕУ у БиХ раније је саопштено да су разочарани непостизањем компромиса политичких лидера у БиХ у вези са сједиштем апелационог од‌јељења Суда БиХ, те поручено да „не виде никакав разлог да политички актери инсистирају да апелационо од‌јељење Суда БиХ буде у Бањалуци умјесто у Источном Сарајеву“.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је за Срну да став Делегације ЕУ у БиХ у вези са сједиштем апелационог од‌јељења Суда БиХ потврђује да у БиХ не може бити разговора и договора све док неко споља намеће ставове, сврставајући се на једну страну.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare