Kažnjen skoro svaki drugi kontrolisani vozač

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo kontrolisali su od 18. do 21. novembra 3.333 vozača od kojih su, po nekom osnovu, sankcionisali njih 1.558, odnosno 46,7 odsto.
U navedenom periodu, policijski službenici Centra sproveli su 37 akcija od kojih je 35 bilo represivnog, a dvije preventivnog karaktera, saopšteno je danas iz CJB Istočno Sarajevo.

U deset akcija pojačane kontrole upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola, kontrolisano je 1.538 vozača, alkotestirano je njih 1.203, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola kažnjena su 354 vozača, dok ih je 85 lišeno slobode zbog upravljanja vozilom sa više od jedan promil alkohola u organizmu.

U navedenom periodu izvedeno je i deset akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila, u okviru kojih je kontrolisano 730 vozača, a zbog nepropisne brzine kretanja sankcionisano njih 627.

U okviru pojačanih mjera izvedene su i dvije akcije sa akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja zimske opreme. Obje akcije su bile preventivnog karaktera i u okviru njih kontrolisano je 350 vozača i vozila, a zbog neposjedovanja i nekorištenja zimske opreme upozorena su 192 vozača.

Tokom četiri akcije pojačane kontrole korištenja sigurnosnog pojasa, kontrolisano je 755 vozila i sankcionisano njih 472.

Iz CJB Istočno Sarajevo apeluju na vozače i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, te se ponašaju u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare