Održana druga Biciklijada

0

VLASENICA – U Vlasenici je danas održana druga Biciklijada, na kojoj je učestvovalo više od stotinu bicilista iz ove opštine, Tuzle, Živinica, Bijeljine, Lukavca, Brčkog i Kladnja. Ovu promotivno-sportsku manifestaciju organizovao je biciklistički klub KPL iz Vlasenice pod pokroviteljstvom opštinskih vlasti.

Vođa organizacionog tima manifestacije i predsjednik KPL-a Željko Lukić rekao je novinarima da Biciklijada nema takmičarski karakter, već da joj je cilj promocija brdskog biciklizma, kao i prirodnih potencijala opštine Vlasenica.

„Današnja Biciklijada je rekreativnog karaktera. Smisao, dakle, nije da se vidi koje je jači i brži, već da se na ovaj način zbliže ljubitelji ovog sporta, te da se promoviše zdrav život, bez automobila, štetnih gasova i drugih pošasti savremenog života“, naglasio je Lukić.

Direktor Turističke organizacije opštine Vlasenica Nenad Lelek rekao je na je „Biciklijada“ dobra prilika i za promociju turističkih potencijala te opštine.

„Turistička organizacija opštine Vlasenica i biciklistički klub KPL su u završnoj fazi realizacije projekta, čiji je cilj obilježavanje staza za brdski biciklizam na prostoru naše opštine. Planiramo da obilježimo više od 100 kilometara staza u većini dijelova naše opštine“, rekao je Lelek.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović, a na svečanosti koja je prethodila startu biciklista u centru Vlasenice učestvovali su i članovi folklorne sekcije Srpskog kulturno-prosvjetnog društva „Prosvjeta“ iz Vlasenice.

Kolona biciklista je tokom jednočasovne vožnje prešla dionicu dugačku 12 kilometara gradskim i prigradskim ulicama Vlasenice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare