Katić ugostio delegacije prijateljskih i bratskih opština

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić danas je povodom krsne slave – Spasovdana i obilježavanja 30 godina od nastanka ove opštine ugostio delegacije prijateljskih i bratskih opština i gradova iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, sa kojima je razmijenio iskustva u razvoju lokalnih zajednica.

Katić je nakon sastanka sa delegacijama Vranja, Trebinja, Uba, Čukarice, Blace i Nikšića zahvalio za dolazak i izrazio zadovoljstvo jačanjem prijateljstva, te naveo da su razmijenili informacije o tome šta se radi u Istočnom Novom Sarajevu i u drugim sredinama, a može se ovdje primijeniti.

Kao konkretne primjere saradnje sa bratskim i prijateljskim opštinama, Katić je istakao Budvu, jer su se bratimila udruženja dobrovoljnih davalaca krvi i sportski kolektivi.

„Imamo dobru saradnju sa Ubom, bratimili smo se prije šest godina i iz tog odnosa je krenula dobra saradnja dva komunalna preduzeća. Bratimile su se i osnovne škole, ostvarena je dobra saradnja centara za kulturu, a sportisti iz Istočnog Novog Sarajeva odlazili su na pripreme u Ub. Sa Čukaricom imamo 20 godina bratsku i dobru saradnju“, naglasio je Katić.

Predsjednik opštine Blace Ivan Burgić podsjetio je da je nakon potpisivanja povelje o bratimljenju uspostavljena saradnja u oblasti kulture, a nada se da će biti proširena razmjenom iskustava o realizaciji kapitalnih projekata.

„Kulturno-umetnička društva iz opštine Istočno Novo Sarajevo gostovalo je kod nas u Blacama na najvećoj manifestaciji koja se dešava u okrugu – `Danima šljive`, dok je naše amatersko pozorište bilo gost kod vas. Nadamo se da ćemo ovu saradnju i unaprijediti“, rekao je Burgić novinarima.

On je dodao da je prijatno iznenađen velikim brojem projekata koji se realizuju na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

Potpredsjednik opštine Nikšić Zoran Tomić oduševljen je brzinom razvoja Istočnog Novog Sarajeva s obzirom na to da je ova lokalna zajednica formirana prije 30 godina.

„Ovakav ubrzan razvoj mora biti na ponos svim građanima. Drago mi što smo uspostavili saradnju na različitim projektima koja će biti na dobrobit građana Nikšića i Istočnog Novog Sarajeva“, naveo je Tomić.

Odbornik Skupštine opštine Čukarica Vuk Janković podsjetio je da su Čukarica i Istočno Novo Sarajevo najstarije pobratimske opštine, te iskazao zadovoljstvo da im je domaćin pokazao veliki razvoj opštine i sjajan rad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare