Katić i Ikonić potpisali sporazum o saradnji

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i predsjednik Udruženja za pomoć u vanrednim okolnostima „Vulf“ iz Foče Nenad Ikonić potpisali su danas sporazum o saradnji kojim je predviđeno da opštini na korištenje budu ustupljena dva vozila – sanitetsko i terensko.

Katić je istakao da će čanovi „Vulfa“ djelovati u svim teškim i vanrednim situacijama kada je stanovnicima opštine Istočno Novo Sarajevo potrebna određena pomoć.

„Cilj je obostrana pomoć opštine i kluba. Opština je tu da da određenu podršku i pomoć za samo funkcionisanje Udruženja, a članovi `Vulfa` pružiće podršku u svim situacijama i nedaćama u kojima se nađu stanovnici opštine, a gdje institucije ne mogu blagovremeno da reaguju“, rekao je Katić.

On je naveo da će biti sačinjen i jedan protokol da članovi „Vulfa“ učestvuju u svim manifestacijama, organizacijama i humanitarnim akcijama koje organizuje opština Istočno Novo Sarajevo.

Katić je najavio da će u narednom periodu saradnju proširiti i kroz obrazovni dio, jer će zajednički organizovati obuku za dodatni broj spasilaca i instruktora kako bi podigli nivo ljudi koji u datom trenutku mogu da pruže pomoć opštini Istočno Novo Sarajevo.

Ikonić je zahvalio Katiću na ukazanom povjerenju, istakavši da su oni multifunkcionalna služba koja ima najviše intervencija u BiH, te broje 80 članova koji su obučeni za sve vrste spasavanja, od helikopterskog, do aktivnosti na vodi i pod vodom.

„Sama činjenica da je zdravstvo Republike Srpske i cijele regije preopterećeno, mi smo došli do ideje da naša dva vozila jedno sanitetsko i jedno terensko ustupimo na korištenje opštini tako da imaju punu podršku spasilačke službe“, istakao je Ikonić.

On je naglasio da su aktivni i pripravni 24 časa, odnosno 365 dana, i da su na poziv Vlade Republike Srpske, odnosno Republičke uprave civilne zaštite odmah spremni da reaguju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare