Kasipović: Pale će imati podršku Vlade

0

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da je za Vladu veoma važno kako će se Pale razvijati, u čemu će ta opština imati podršku.

Kasipović je, nakon sastanka sa načelnikom Pala Boškom Jugovićem kojem je prisustvovao i ministar finansija Zoran Tegeltija, izrazio uvjerenje da će se u toj opštini, uz podršku Vlade, angažman načelnika i lokalne Skupštine naći dovoljno energije da se radi, prije svega, u interesu građana.

„Ova opština će imati podršku Vlade Republike Srpske kada je riječ o zapošljavanju. Zanimala nas je i mogućnost podrške Vlade u infrastrukturnim projektima“, rekao je Kasipović novinarima i dodao da je za Vladu veoma važno funkcionisanje Univerziteta u Istočnom Sarajevu koje nije samo akademsko.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/kasipovic-jugovic-pale/] width=[87] height=[87] title=[Kasipović: Pale će imati podršku vlade
] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

On je naglasio da je za Vladu važna svaka lokalna zajednica, ali da Pale imaju posebnu dimenziju, te napomenuo da je za razvoj neophodna tijesna, kvalitetna, principijelna i dobra sardnja načelnika i lokalne Skupštine.

„Znamo svi primjere u Republici Srpskoj gdje smo u lokalnim zajednicama imali suprotstavljenje ideje i ciljeve, rasipali energiju i ulazili u velike probleme. Te lokalne zajednice bilježile su znatan zaostatak u razvoju“, rekao je Kasipović, koji je i ministar pravde Republike Srpske.

Komentarišući današnje najave Sindikata pravosuđa da će stupiti u štrajk ako im ne budu isplaćene nadoknade za prevoz, Kasipović je rekao da je štrajk uvijek najlošije rješenje.

On je rekao i da je uvijek spreman za razgovor sa Sindikatom pravosuđa, te podsjetio da je Vlada Srpske ponudila model rješavanja i ranijih obaveza koje nisu izvršene.

Kasipović vjeruje da će se do kraja sedmice sastati sa predstavnicima Sindikata i naći rješenje i za to pitanje.

Jugović je naglasio da je danas razgovarano o podršci Vlade Republike Srpske opštini Pale i projektima, među kojima je i formiranje odjeljenja Osnovnog suda Sokolac na Palama.

„Mi želimo samo da verifikujemo nešto što postoji u zakonu, a to je da na Palama bude formirano odjeljenje Osnovnog suda Sokolac“, rekao je Jugović.

On je naveo da je razgovarano i o podršci u zapošljavanju i aktivnostima Zavoda za zapošljavanje, o podršci Olimpijskom centru „Jahorina“, infrastrukturnim projektima, finansijskoj podršci.

„Jedan od primjera dobre saradnje je i sanacija Osnovne škole `Pale` koja je u toku, za šta je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donirao 100.000 KM“, istakao je Jugović i dodao da je, zahvaljujući saradnji sa UNDP-om, stvorena mogućnost za sanaciju tog objekta u skladu sa energetskom efikasnošću.

Jugović je naglasio da će takvih projekata biti i ubuduće.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments