Kasipović: Naći mogućnost za završetak tunela “Stambulčić”

0

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas u Palama da je u tunel ”Stambulčić” uloženo dosta sredstava, te da se nada da će u toku godine biti nađene mogućnosti da ova važna komunikacija bude definitivno završena.

“U ovom trenutku više detalja ne mogu reći, ali ozbiljnost investicije i projekta, važnost za građane i ono što je do sada uloženo, obavezuju Vladu da nađe rješenje da posao bude završen”, poručio je Kasipović.

Komentarišući izvještaj o visokim platama načelnika opština u Srpskoj, Kasipović je rekao da je to potrebno uređivati zakonima i propisima, te da će Prijedlogom zakona o lokalnoj samoupravi, koji je pripremila Vlada Srpske, i ta pitanja biti usaglašena.

“Osim zakonskih rješenja, važno je i da imamo etičnosti i moralnosti da pogledamo kako ljudi oko nas žive, pa da prema tome izmjerimo i svoje plate, nezavisno od toga da li smo predsjednici države, vlade ili smo gradonačelnici ili načelnici”, rekao je Kasipović.

Mediji su objavili podatke o primanjima načelnika opština i gradonačelnika u Srpskoj, prema kojima gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović, načelnik Bijeljine Mićo Mićić i još deset načelnika imaju veću platu od predsjednika Srpske Milorada Dodika. Tako Davidović i Mićić mjesečno primaju više od 5.500 maraka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments