Karling klub „Olimpik“ osvojio Otvoreno prvenstvo BiH

0

SARAJEVO – Karling klub „Olimpik“ iz Istočnog Novog Sarajeva pobjednik je prvog Otvorenog karling prvenstva BiH, koje je danas održano sarajevskoj „Ajs solušns“ dvorani na Zetri.

Predsjednik Karling saveza BiH Miro Klepić Srni je rekao da je drugo mjesto osvojio Karling klub „Pale“, a treće Karling klub „Slavija“ Istočno Novo Sarajevo.

Klepić je naglasio da je danas odigrano finale Otvorenog karling prvenstva Republike Srpske, te da je prvo mjesto pripalo Karling klubu „Pale“, a drugo i treće „Slaviji“ i „Olimpiku“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

On je naveo da ideja o osnivanju karling klubova postoji dugo, a da je materijalizovana na Evropskom omladinskom festivalu mladih – Ejof 2019, kada je grupa entuzijasta dobila zaduženje da organizuju takmičenje u ovom sportu u dvorani „Peki“ na Palama.

„S obzirom na to da je to bilo najbolje organizovano takmičenje na Ejofu, dogovorili smo se formiramo Karling savez Republike Srpske, što smo uradili odmah 2019. godine, a na nivou BiH u decembru prošle godine“, ispričao je Klepić.

Karling je olimpijski sport koji je ove godine prvi put organizovan na nivou saveza u BiH, a ovo je ujedno i izborno takmičenje za nastup reprezentacije BiH na međunarodnom takmičenju koje se održava početkom maja u Sloveniji.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare