Karavan protiv govora mržnje na internetu

0

ZVORNIK – Glavnom ulicom Zvornika prošao je danas promotivni karavan Udruženja mladih „Motus Adulescenti“ iz Istočnog Sarajeva s ciljem promovisanja kampanje u borbi protiv govora mržnje na internetu.

U karavanu je bilo oko 50 mladih iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

Koordinator kampanje Aleksandra Matić rekla je novinarima da je cilj kampanje podizanje svijesti mladih o štetnosti govora mržnje na internetu, koji je „u porastu u posljednjih godinu-dvije dana, ne samo u BiH, nego i u Evropi i svijetu“.

„Sve veći broj mladih osjeća posljedice tog porasta. Pri tome, mladi ljudi su nedovoljno informisani, zapravo ne shvataju govor mržnje, kao i da to nije samo vrijeđanje na nacionalnoj i etničkoj osnovi, već su to sve vrste vrijeđanja i diskriminacije“, rekla je Matićeva.

Ona je dodala da su zbog toga odlučili da naprave promotivni karavan koji ide kroz 15 gradova u BiH, da bi informisali mlade i ostale građane da je govor mržnje na internetu veliki problem i da ga treba rješavati.

Učesnici karavana dijelili su promotivni materijal, te informisali građane o tome šta je govor mržnje, kako ga prepoznati, kako djelovati, te kako se priključiti ovom pokretu mladih ljudi.

Napomenuvši da se ova kampanja provodi od oktobra 2012. godine, Matićeva je dodala da je ovo prvi karavan koji su organizovali.

Partnerska organizacija Udruženje mladih „Motus Adulescenti“ u Zvorniku je Omladinski savjet, dok su finansijsku podršku kampanji pružili „In fondacija“ iz Banjaluke, opština Istočno Novo Sarajevo i OEBS.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare