Kampovi za podmladak Crvenog krsta

0

Podmladak Opštinske organizacije Crvenog krsta /OO CK/ Pale učestvovao je i ove godine na dva ljetna kampa koja organizuje CK Republike Srpske.

Sekretar OO CK Pale Jelena Petrović rekla je Srni da je kamp za podmladak CK održan u Trebinju, a u čijem radu je iz OO CK Pale učestvovala učenica OŠ „Srbija“, gdje je prošla zdravstvenu i edukaciju u pružanju prve pomoći.

„Djeca na kraju urade pokaznu vježbu da bi pokazala koliko su naučila tokom kampa“, istakla je Petrovićeva.

Ona je naglasila da je u Bijeljini održan kamp za omladinu na kojem su učestvovali predstavnici 64 organizacije CK Republike Srpske. Iz OO CK Pale učestvovali su jedna polaznica i tri instruktora koji imaju sertifikat.

Petrovićeva je navela da su tokom kampa obrađivane teme: diseminacija posredstvom promocije humanih vrijednost, ukazivanje prve pomoći, realistični prikaz povreda stanja i oboljenja, reproduktivno zdravlje i bolesti zavisnosti – pušenje, alkoholizam i narkomanija, trafiking – borba protiv trgovine ljudima i bezbjednost i spasilaštvo na vodi.

Petrovićeva je dodala da su polaznici na kraju kampa odradili pokazne vježba, obuhvatajući sve cjeline, sa naglaskom na vježbu pružanja prve pomoći.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments