Kafe Bari maršira ligom, Winner i Džabulani “pušu” za vrat

0

Kao i svaki put kad je u pitanju Liga rekreativaca Pale 2013/14 i u 5. kolu vidjeli smo dosta dobrog i kvalitetnog fudbala i mnogo golova.

Bilo je zanimljivo fudbalsko popodne u SC “Olimp”, a odigrane su i uzbudljive “tekme”. U igri ima čvrstine, majstorstva, emocija, nepotrebne “frke” oko zapisničkog stola, ali na kraju prolazi sve sa sportskim stiskom ruke i sa “klipačom” na galeriji. Do sljedećeg kola strasti će se sleći i vjerujemo sve će biti usmjereno u sportskom duhu, toleranciji i viteštvu kako i dolikuje kad se nadmeću sportski prijatelji i stari poznanici sa fudbalskih terena igrajući u Ligi rekreativaca.

Strijelci su raspoloženi, gađaju uspješno i 47. puta buše mrežu. U okršajima proradi i “vrela krv” pa su pokazana tri crvena i dva žuta kartona.

Nikola Blagojević podsjeća na najbolje dane iz svoje bogate fudbalske karijere, “zavaljuje” četiri komada i igrač je kola. Okvir vrata najbolje kljiča i brani Srđan Grujić, Majnex.

Tim kola: Srđan Grujić, Nikola Blagojević, Vladimir Ćosović, Mladenko Vučičević, Jovica Vukadin, Milan Pandurevuć – Pani

Kumbara je lagano savladala 8:1 nejaki Peštan, a Kafe Pavle “nagrdio” je mrežu Platoa i slavi razultatom 9:1. Bar Bari uzima pod svoje i Mibos pa bobjeđije sa 4:0. Mig-Trans Sjetlina “zaribao” je u duelu sa Majnexom bilo je ubjedljivih 5:1 za Majnex. Džabulani rutinski obavlja posao i trijumfuje 4:1 nad čvrstim Neltom. U derbiju kola fudbalska mašinerija Winnera u duelu sa “mlađariom” iz Head Shopa je spretnija i sretnija i dolazi u finišu do vrijedne i zaslužene pobjede od 3:2, a MDM je u muškoj borbi posjekao “krila” Olimpu i slavi 5:3.

Peštan – Kumbara 1:8 / 0:3

Ekipa Kumbare opravdala je ulogu favorita, lagano i bez većih problema “progutala” je Peštana i došla do pobjede od 8:1. Po notama četverostrukog strijelca Nikole Blagojeviće koji izvanredno diriguje sastavom, a šefa orkestra dobro prate i igraju, Doško Šehovac (2), Milan Čvoro i Đorđe Lubura pa Kumbara zasluženo dolazi do trećeg trijumfa i novih bodova. Sigurnom igrom slavlju pridonose i ostali iz postave: iskusni golman Srđan Avramović, Branislav Guja, Dragan Erić-Erco, Boris Palamir, a kapitenski doprinos daje i Luka Božović.

Ekipa iz Lukavice bila je osjetno oslabljena, postavi nedostaju: Igor Šumar, Gavro Džino i Vladimir Vasiljević, a nove snage Danko Janković i Bojan Okuka nisu bile dovoljne da se ozbiljnije suprotstave raspoloženom rivalu. Poraženi se viteški i sportski bori. U toku meča prave tri prekršaja, a gol je djelo Željka Špirića.

Igrač utakmice Nikola Blagojević, Kumbara

Igra se sportski i utakmica prolazi bez kartona.

Peštan: Jugoslav Milidrag, Aleksandar Beribaraka, Goran Lemez, Bogdan Pandžić, Željko Špirić, kapiten Branko Milošević, Radoslav Sladoje, Danlo Janković, Bojan Okuka

Kumbara: Srđan Avramović, Branislav Guja, Nikola Blagojević, Dušan Šehovac, kapiten Luka Božović, Dragan Erić, Milan Čvoro, Boris Palamar, Đorđe Lubura

Kafe Pavle – Plato 9:1 / 6:0

Vitešku utakmici u duhu fer pleja igraju Kafe Pavle i Plato. U sportskom okršaju i goleadi slave “kafedžije” sa 9:1.

Raspoloženi Pavle bio je razigran, napadački orjentisan, golgeterski uspješan i već u prvom poluvremenu doslovno su “potopili” Plato. Golovima raspoloženih za igru Jovice Vukadina (2), Aleksandra Skoka, Nenada Samardžića, Vladimira Kulašinca i Bojana Ilića imaju nedostižnu prednost od 6:0 i odlučuju pobjednika. U nastavku meča mrežu ponovo tresu i “zabijaju” Nenad Samardžić, Bojan Ilić, a jednu loptu šalje u kanapu i jedan od majstora u “heklanju” sa Sokoca – Rajko Koprivica i “kafedžije” stižu do svoje druge pobjede uz to popravljaju i gol razliku. U sastavu su još bili i igrom pridonose trijumfu, golman Miloš Janković i Miroslav Divčić koji plijeni čvrstinom, lakoćom i mekoćom u baratanju sa “bubamarom”, kao svi iz “Pavla”.

Poraženi je nekako “nahvatao” postavu, a sastav čine: golman Dalibor Božić-Žoga, Predrag Karišik, Dragan Gutalj, Miloš Vuksanović, Saša Cicović i Dejan Ždrale koji se bore i daju sve od seba, a poraz nisu mogli izbjeći i pokriti neigranje golmana Dejana Klačara, Milana Tadića, Mladena Troboka – Trobe, Božidara Eleza i Velimira Ivanovića.

Čast Platoa spasava pogotkom u 27. minuti Saša Cicović.

Igrač utakmice Jovica Vukadin, Kafe Pavle

Igra se u sportskom duhu i meč protiče bez kartona.

Kafe Pavle: Miloš Janković, kapiten Vladimir Kulašinac, Bojan Ilić, Jovica Vukadin, Nenad Samardžić, Miroslav Divčić, Rajko Koprivica, Aleksandar Skoko

Plato: Dalibor Božić – Žoga, kapiten Predrag Karišik, Dragan Gutalj, Miloš Vuksanović, Dejan Ždrale, Saša Cicović

Kafe Bar Bari – Mibos doo 4:0 / 2:0

U sportskom sudaru između Kafe Bar Barija i Mibosa slave zasluženo kafedžije sa 4:0. Uigrana i “rastrčana” ekipa “Barija” jako dobro je otvorila susret. Odlični Milan Pandurević-Pani sjajno je pogodio u 3. minuti za 1:0. Do drugog gola “lideri” stižu već u 7. minuti kad Goran Radović pogađa za 2:0. U drugom poluvremenu “Barani” dupliraju prednost. Prvo Miljenko Stjepanović – Skala matira nemoćnog Nebojšu Divčića koji nije imao nikakvih šansi, samo je trepnuo i loptu izvadio iz “kanape”. Sudbinu Mibosa u finišu “tekme” svojim drugim golom “pečeti” rasploženi za igru Goran Radović i “mljevenje” je bilo završeno i staje na 4:0.

Odlično izdanje pobjedničkog sastava koji je bio u dobrom ritmu, timskom i kolektivnom duhu, a pored strijalaca pobjedu su dobro “pogurali” i ostali iz ekipe: sigurni “vratar” Rade Čolaković, Aleksandar Karadžić, Srđan Delipara, Dražen Furtula, Srđan Radović, Stanislav Guja i standardni kapitenski učinak daje i Darko Regoje / Batistuta.

Poraženi je imao relativno loš dan, to je ekipa koja ima mogućnosti i za bolju igru. Međutim, namjerili su se na kvalitetnog rivala i poraz nisu mogli izbjeći.

Žuti karton Miloš Elez, Mibos i Goran Radović, Kafe Bar Bari

Dokazani i prekaljeni “žongler” Milan Pandurević – Pani igrač utakmice.

Kafe Bar Bari: Rade Čolaković, kapiten Darko Regoje – Batistuta, Aleksandar Karadžić, Srđan Delipara, Dražen Furtula, Srđan Radović, Stanislav Guja, Milan Pandurević, Goran Radović,Miljan Stjepanović-Skala

Mibos: Divčić Nebojša, Slobodan Vuković, Milan Govedarica, kapiten Miloš Elez, Boris Minić, Bojan Marković, Dragan Vukadin, Miroslav Lazarević, Tošić Igor, Đorđe Samardžić

Majnex – Mig Trans Sjetlina 1:5 / 0:0

Uzbuđena i neizvijesnosti nije nedostajalo ni u meču između Mig Transa Sjetlina i Majnexa. Poslije puno trke, borbenosti, emocija (bilo je i nepotrebne “frke”)… u drugom poluvremenu Majnexova mašinerija “gasa” i dolazi do zaslužene i sjajne pobjede od 5:1. Mig Trans “havariše” het trikom raspoloženi Vladimir Ćosović, a potpunoj havariji pridonose i prestavnici poznate “Čičine” podgrapske škole fudbala strijelci, Bojan Cvjetanović i kapiten Siniša Golijanin. Ostali iz sastava: Miljan Radović, Slaviša Đurić i Aleksandar Pavičević… ko god je ušao u igru, dao je svoj maksimum i sa punom snagom učestvuju u “demoliranju” rivala. Okvir vrata dobro čuva i sigurnost u igri daje, izvanredni golman Slađan Grujić pa pobjeda nije mogla da izostane.

Poraženi daje sve od sebe, muški se bore, šanse i prilike ne koriste, uz to namjerili su se na kvalitetnog rivala koji je bio raspolžen i razultatski “krah” nisu mogli izbjeći.

U posljednjim sekundama meča Nenad Bošković – Bole “prislanja” i spasava čast poraženog, za utjehu da nisu ostali na nuli.

Igrač utakmice Vladimir Ćosović, Majnex

Crveni karton: Miloš Pelemiš – Peka, Sjetlina

Majnex: Slađan Grujić, Bojan Cvjetanović, Miljan Radović,, kapiten Siniša Golijanin, Vladimir Ćosović, Slaviša Đerić, Aleksandar Pavičević

Mig-Trans Sjetlina: Miloš Pelemiš – Peka, Srđan Kusmuk, Vladimir Kovačević, kapiten Saša Cicović, Dražan Kusmuk, Slaviša Arbinja, Radivoje Gluhović, Dejan Guja, Dejan Kovinjalo, Nenad Bošković – Bole

Nelt – Džabulani 1:4 / 0:2

Pozicija na tabeli i bodovni saldo bili su na strani Džabulanija koji je u otvorenoji igri, a u finišu meča razultatom 4:1 slomio otpor čvrstog i žilavog Nelta.

Pobjednici su krenuli agresivno i natjrali su odbranu Nelta da pogriješi u 11. miniti kada je Dušan Paprica pogodio za vodstvo Džabulanija od 1:0. Igralo se otvoreno sa obje strane, a u 16. minutu Miljan Pušara je odlično reagovo i loptu šalje u mrežu za 2:0, što je i razultat prvog dijela utakmice.

Lukavčani se ne predaju i u nastavku smanjuju na 2:1 golom Milomira Kovačevića koji rutinski u 32. matira nemoćnog Njegoša Petrovića, i to je bilo sve što su učinili “Neltovci” do kraja utakmice.

U finišu meča, sa dva lijepa gola Miljana Pušare, 38. i Predraga Cicovića, 40. minut pobjednici dolaze do zasluženih i konačnih 4:1.

Kod slavljenika igru nosi i tempo diktira podgrapska veza: Dušan Paprica, Miljan Pušara i Nedeljko Šuko, a podršku imaju i od “Romine” škole fudbala: Predraga Cicovića, Nemanje Govedarice, Ognjena Mađarevića i Miljana Kusmika.

Kod Nelta zapažen je na golu Srđan Cicović, odbranom dirigije i komanduje Mitar Golijanin, a sve od sebe daju i Milomir Kovačević, Faris Gardašević, Nebojša Tošović, Bojan Pešut i Dejan Vitković.

Žuti karton: Ognjen Mađarević, Džabulani i Dejan Vitković, Nelt

Nelt: kapiten Cicović Srđan, Igor Ikić, Faris Gradaščević, Mitar Golijanin,, Milomir Kovačević, Nebojša Tošović,, Dejan Pešut, Dejan Vitković,

Džabulani: Petrović Njegoš, Predrag Cicović, Nemanja Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Miljan Pušara, Dušan Paprica, Ognjen Mađarević, Miljan Kusmuk Trener:Milan Đapić

ŠF Winner – Head Shop 3:2 / 1:1

U derbiju 5. kola Lige Rekreativaca Pale 2013/14 u sudaru spremnih i kvalitetnih ekipa ŠF Winner i Head Shop, u velikoj borbi i čvrstoj igri u spotrskom tonu, bez kartona, taško, ali sasvim zasluženo, na iskustvo u posljednjim sekundama meča razultatom 3:2 Winner dolazi do vrijedne i zaslužene pobjede.

Pobjednike do slavlja predvode izvanredni strijelci: Tarik Rašidagić- Tare, Alen Kurt i Muamer Vukas. Zapaženu “rolu” imaju i daju sve od sebe i ostali iz satava: Nihad Mujagić, Ramo Kadrić, Haris-Hare Koro i Elvir Čakal. Izvanrednim odbranama i čuvanjem “vrata” posebnu sigurnost u igri pobjednika daje i korpulentni “goldžija” Adnan-Ado Spahić.

Poraženi se izvanredno, hrabro i junački bori sa “vukovima” iz Winera. Imali su lijepu priliku da iznenade kvalitetnog rivala. Pali su u posljednjim sekundama meča. Uslijedio je mimnimalni poraz i ako su imali među stativama sigurnog Miloša Malovića.

Odličnu partiju pruža i dobro “gazi” dvostriki strijelac Milan Stanišić – Stana, a izvanredo ga podržavaju i prate ostali iz ekipe: Bojanić Luka, Čvoro Velibor, Milorad Samardžić, Goran Bajić, Đorđe Elek, Slaven Vučičević i Nikola Skokić.

ŠF Winner je ekipa koja dolazi iz Sarajeva. Predstavila se u lijepom. Pravo su i pozitivno osvježenje Lige rekreativaca. “Winnerovci” forsiraju jak tempo, imaju dobru organizaciju igre, sjajni su tehničari, svi “heklaju”, a svojim kvalitetom, čvrstinom, borbenošću, fer plejom i ne malim fudbalskim znanjem osvajaju i simpatije svih aktera u “Balon sali”

Prekaljeni majstor malih fudbalskih terena i nekadašni uspješni član “futsal” selekcije BiH i prva perjanica sastava “Winner” Tarik Rašidagić pozitivno je iznenađen kvalitetom i organizaciom takmičenja. U ime ekipe zahvalio se na gostoprinstvu, uputio je i čestitke svim sportskim rivalima na dosadašnjoj sjajnoj borbi i viteškom držanju. “Tare” smatra da ih u nastavku takmičenja očekuje još mnogo teških mečeva i neizvijesne borbe za svaki bod, a nijanse i sportska sreća odlućivaće o poredku na tabeli.

Igrač utakmice: Tarik Gašidagić, Winner

Igra se fer plej i bez kartona.

ŠF Winner: kapiten Adnan Spahić, Alen Kurt, Nihad Mujagić, Tarik Rašidagić, Ramo Kadrić, Muamer Vukas, Haris Koro, Elvir Čakal

Head Shop: Miloš Malović, Luka Bojanić, Velibor Čvoro, Milorad Samardžić, Goran Bajić, Đorđe Elek, Slaven Vučičević, Nikola Skokić, kapiten Milan Stanišić

Olimp – MDM 3:5 / 0:0

U posljednjoj utakmici 5. kola snage su odmjerili Olimp i MDM. Odigrali su buran i junački meč, a poslije mnogo preokreta, uzbuđanja i sve kad se sabere i oduzme zasluženo je do pobjede došao MDM razultatom 5:3.

Pobjednici u listu strijelaca upisane imaju: Mladenka Vučičevića (3), Velibora Čvoru i Nikolu Breza. Još su u postavi bili i pridonose trijumfu: golman Nenad Janković, Branko Stevanović i kapiten Predrag Teletina.

Olimp je olako ispustio vodstvo od 3:1. Sve je palo u vodu od 32. do 34. minute, a golove za poraženog daju: Bojan Gluhović (2) i Radoslav Petrović – Gene.

Igrač utakmice: Mladenko Vučičević, MDM

Crveni karton: Janković Mladen, Olimp i Velibor Čvoro, MDM

Žuti nisu pokazivani

Olimp: Zoran Trbo, Mladen Janković, Rajko Cicović, Bojan Gluhović, Milomir Lopatić, Sretko Vuksanović, Radoslav Petrović – Gene

MDM: Nenad Janković, Branko Stevanović, Velibor Čvoro, Mladenko Vučičević, kapiten Predrag Teletina, Nemanja Galin, Nikola Brezo

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-27-10-2013/] width=[105] height=[105] title=[Liga rekreativaca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb105_] thumb_cache_dir=[thumbs105] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Tabela

1. Kafe Bar Bari 15
2. Džabulani 12
3. ŠF Winner 12
4. Head Shop 10
5. Mig Trans Sjetlina 10
6. Kumbara 9
7. Mibos 7
8. Kafe Pavle 6
9. MDM 6
10. Majnex 5
11. Plato 5
12. Olimp 3
13. Nelt 0
14. Peštan 0

Strijelci

9. Nikola Blagojević,
8. Alen Kurt, Milan Stanišić, Goran Radović,
7. Đorđe Elek
6. Predrag Cicović, Dušan Šehovac
5. Dragan Cicović, Miroslav Lazarević, Dušan Paprica
4. Radivoje Gluhović, Stanislav Guja, Vladimir Kovačević, Tarik Rašidagić, Milan Pandurević, Nenad Samardžić-Kin

Crveni kartoni: Čvoro Velibor (MDM), Mladen Janković (Olimp), Miloš Pelemiš – Peka (Mig Trans Sjetlina)

Žuti kartoni: Cicović Rajko (2) Olimp, Dejan Vitković (2), Nelt

Parovi 6. kolo / nedjelja, 03. novembar

10h Olimp – Nelt
11h Kumbara – Kafe Bar Bari
12h Mig Trans Sjetlina – Kafe Pavle
13h Džabulani – Majnex
14h Plato – ŠF Winner
15h MDM – Mibos Doo
16h Head Shop – Peštan

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments