Kadetkinja i juniorke „Glasinca“ druge ekipno na prvenstvu Srpske

0

SOKOLAC – Članice sokolačkog „Glasinca“ osvojile su drugo mjesto na Prvenstvu Republike Srpske za kadete i kadetkinje i juniore i juniorke u gađanju vazdušnom puškom u obje kategorije ekipno, rekao je Srni trener Ognjen Mijatović.

U gađanju vazdušnom puškom u obje kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji najuspješniji je bio Streljački klub „Geofon“ iz Teslića, a u gađanju iz vazdušnog pištolja momci iz kluba „Mladost“ iz Gacka.

Mijatović je rekao da je u ekipi „Glasinca“, prema pojedinačnim rezultatima, najuspješnija bila Sokočanka Valentina Ćajić koja je osvojila drugo mjesto u konkurenciji juniorki, a treće u konkurenciji kadetkinja i poboljšala svoj lični rekord za skoro 20 krugova.

„Zadovoljan sam učinkom ekipnim i ostalih djevojaka, ostvareni su dobri rezultati za naš klub i sve su mogle da se takmiče u obje kategorije na ovom prvenstvu i zaslužuju čestitke jer su ostvarile veliki napredak u odnosu na prethodne rezultate“, naveo je Mijatović

U ekipi kadetkinja za „Glasinac“ su nastupale Valentina Ćajić, Marijana Mijatović i Ana Pejić, a u juniorskoj Valentina Ćajić, Marija Draganić i Marijana Mijatović.

Mijatović je dodao da je za sokolački klub pojedinačno su gađale i Helena Tutorić koja je poboljšala svoj rezultat iako tek treći put nastupa na ovakvim takmičenjima, kao i Katarina Tošić koja je premijerno nastupila i ostvarila izuzetan rezultat.

Na ovom takmičenju, održanom juče u Tesliću, po međunarodnom /olimpijskom/ programu učestovalo je sedam klubova sa 39 takmičara u disciplinama vazdušna puška i vazdušni pištolj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare