Kabinet predsjednika Srpske izdvojio 10.000 KM za opremanje učionice

0
Učionica ilustracija
Ilustracija

ZVORNIK – Kabinet predsjednika Republike Srpske izdvojio je 10.000 KM za opremanje učionice za ekonomsku grupu predmeta u Srednjoškolskom centru “Petar Kočić” iz Zvornika, rekla je direktor ove srednjoškoslke ustanove Biljana Pisić.

Ona je sinoć na “Svetosavskoj akademiji” istakla da će sredstva biti utrošena za nabavku računara i namještaja za učionicu ekonomske grupe predmeta – smjer bankarski tehničar.

Pisićeva se na donaciji zahvalila predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i savjetniku u Kabinetu predsjednika Danijelu Dragičeviću, koji je pohađao ovu školu.

Ona je podsjetila da su u nekoliko posljednjih godina Vlada Republike Srpske, Gradska uprava i nevladine organizacije uložile oko milion KM za poboljšanje uslova nastave u Srednjoškolskom centru “Petar Kočić” Zvornik.

“Osim Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva, Gradska uprava Zvornik nesebično pomaže obrazovanje, poboljšava uslove rada i pomaže saradnju ove srednjoškolske ustanove sa obrazovnimm ustanovama iz Slovenije i Portugalije”, rekla je Pisićeva.

Ona je rekla da je u ovoj školskoj godini proslavljen desetogodišnji jubilej saradnje sa Srednjom školom “Srečko Kosovar” iz Sežane.

“Zahvaljujući ovoj slovenačkoj školi, uspostavili smo sradnju i sa srednjom školom iz Barselosa u Portugaliji”, rekla je Pisićeva.

Ona je najavila da će za tri dana jedan broj učenika i nastavnika zvorničkog Srednjoškolskog centra otputovati na međunarodnu Turističku tržnicu u LJubljanu i posjetiti svoje prijatelje u Sežani.

“Gradska uprava Zvornik je u martu prošle godine finansijski omogućila prvu posjetu predstavnika naše škole srednjoj školi u Barselosu, dok je planirano da 12 učenika sa nastavnicima iz Barselosa posjete našu školu u aprilu”, rekla je Pisićeva i dodala da će, nakon njihove posjete, biti dogovorena posjeta zvorničkih učenika Barselosu.

Srednjoškolski centar “Petar Kočić” Zvornik pohađa više od hiljadu učenika.

“Svetosavska akademija” u Srednjoškolskom centru “Petar Kočić” održana je u okviru “Svetosavske nedjelje”, koja je otvorena 23. januara, a završava se “Svetosavskim balom”, na kome će nastupiti beogradska glumica Ivana Žigon, u subotu, 3. februara.

Organizator “Svetosavske nedjelje 2018” je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Zvornik, Crkvena opština Zvornik i Dom omladine, dok je pokrovitelj Gradska uprava Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments