Југовић : У понед‌јељак покажимо да се Српска брани слогом и мудрошћу

2

Начелник општине Пале Бошко Југовић позвао је све грађане да у понед‌јељак, 20. новембра, дођу у Источно Ново Сарајево на народни скуп „Бранимо Српску“ како би показали да је Република Српска светиња која се брани слогом и мудрошћу.

Југовић је рекао Срни да ће се на скупу показати да су надлежности институција Српске и имовина темељ опстанка српског народа на вјековним огњиштима.

Он је истакао да ће се на том скупу вид‌јети да ће се кућни праг бранити и одбранити слогом, мудрошћу и свим демократским средствима заснованим на правима која му припадају према уставним рјешењима и Дејтонском мировном споразуму.

Југовић је истакао да је Република Српска, попут Косова и Метохије, најскупља ријеч које се неће одрећи, нити ће је из живота отргнути разни странци, њихови послушници и сарајевски унитаристи.

„Они морају знати да ћемо се и као народ и као Република питати за све у државној заједници БиХ, у уставном капацитету који нам припада и који не могу и неће окрњити“, изјавио је Југовић.

Југовић је навео да су становници града Источно Сарајево, његових општина и Сарајевско-романијска регије у цјелини имали историјску улогу у стварању Републике Српске, њеној одбрани српског народа и његових вјековних огњишта током Одбрамбено-отаџбинског рата, положивши огромне жртве на олтар српства и слободе.

„Својом саборношћу, патриотизмом, непоколебљивом вољом и љубављу одупрли су се и свим настојањима да их разни центри моћи претворе у обесправљену мањину на сопственој земљи и одважно, носећи крст достојанства, части и поноса, са ледине изградили сасвим нови град који је данас украс и један од најважнијих центара Републике Српске“, истакао је Југовић.

Како тада, нагласио је Југовић, тако и данас, у миру, људи овог краја стоје на истом бранику, свјесни да за Србе нема слободе без њихове државе, те да је дошао тренутак да то јасно и гласно поруче са свенародног окупљања под слоганом „Бранимо Српску“.

Он је позвао суграђане да масовно, какви су били у рату, егзодусу сарајевских Срба, али и одлучној намјери да изграде свој град у Републици Српској, дођу у понед‌јељак у спортску дворану на Тргу Републике Српске у Источном Новом Сарајеву и дигну свој глас у заштиту Републике и институција.

Народни скуп „Бранимо Српску“ биће одржан у понед‌јељак, 20. новембра, у 19.00 часова у спортској дворани на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

Са скупова који су до сада одржани у Бијељини, Требињу, Зворнику, Добоју, Приједору, Градишци и Дервенти поручено је да су грађани одлучни у очувању Републике Српске, њених институција и имовине.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Начелниче, када будете имали времена од високе политике, ако се можете Општини посветити мало и комуналним проблемима. Превише сте овом ,,млађем кадру“ дали да вам руководи.

Pa Načelnik i njegovi saradnici su „najviše“ i posvećeni komunalnim problemima i infrastrukturi:
– ulice, trotoari i javne površine „uređeni, čisti i pokrpani“,
– obje fontane “ uređene i funkcionišu“,
– javne površine oko bivše upravne zgrade Pilane (100-tinak metara od Hrama i fakulteta), baš su ekološki besprijekorne (kupinjaci i drugo rastinje, kao i razni otpadak, su leglo gmizavaca, glodara….mislim da ovako neštu, u samom centru grada, nigdje ne postoji!?
– sama upravna zgrada Pilane je potpuno ruinirana, sa propalim krovom i podstrešnicom koja visi i pravo je čudo i sreća da još uvijek niko nije stradao, jer je tu bus-stajalište….,
– ukinuta je zabrana prolaska teretnih kamiona i mašina u centralnom dijelu ul. Sr. Ratnika…da li ima grad sa sličnim primjerom???

Moglo bi se još mnoooogo toga navesti, ali….