Бејатовић: Спремни за зимску сезону, нове дионице укључене у чишћење

0

Предузећа „Комунално“ на Палама спремно дочекује зимску сезону, а у чишћење ће бити укључене и нове путне дионице, рекао је Срни вршилац дужности директора овог предузећа Драган Бејатовић.

Бејатовић је навео да је обухват зимске службе проширен са 50 на 65 километара чишћења различитих саобраћајница на подручју општине Пале, јер сада обухватају и нове дионице.

У чишћење ће у овој сезони бити укључене Прибањска и Улица Војислава Илића, насеље Горње Пале, Улица проте Матије Ненадовића и насеља Кременита брда и Радоњићи.

Бејатовић је рекао да је за нову зимску сезону набављено 80 тона соли и абразивног материјала различитих фракција, а чишћење је подијељено на два приоритета.

Први обухвата саобраћајнице у центру Пала, а други приоритет чине остале саобраћајнице које се чисте након завршетка саобраћајница првог приоритета, с тим што се потпуна проходност мора обезбједити у року од 48 часова од престанка падавина.

Бејатовић је рекао да је предузеће „Комунално“ пред почетак зимске сезоне извршило ремонт и сервис на свим погонским машинама које се употребљавају у раду зимске службе, те да могу одговорити свим временским неприликама.

Он је навео да располажу са једном машином више у односу на претходне године, будући да су са општином Пале и Службом цивилне заштите склопили уговор о уступању комбиноване машине.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare